Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kolóny na Soroške. Vodič vpálil do dvoch kamiónov
Zdielať na

Kolóny na Soroške. Vodič vpálil do dvoch kamiónov

SOROŠKA / Horský priechod Soroška bol v piatok večer na viac ako pol hodinu uzavretý a, samozrejme, sa na ňom tvorili až niekoľkokilometrové kolóny. Za všetkým stojí dopravná nehoda, kedy vodič osobného auta údajne zaspal za volantom a namieril si to rovno na dva kamióny...

Zakliesnený medzi kamiónom a zvodidlami

"Chlapec zaspal, sám to povedal, keď sme ho ťahali z auta... Najprv narazil do toho kamióna a už sa to nedalo ubrzdiť proste a nabúral rovno do mňa," popísal priebeh nehody jeden z vodičov kamiónu. Podľa našich informácií mal totiž práve pre spánok vraziť vodič do jedného kamióna, potom prešiel do protismeru a napokon vpálil do druhého kamióna.

Ostal však zakliesnený medzi týmto kamiónom a zvodidlami. Kamionisti bežali zranenému šoférovi okamžite na pomoc a už ho aj ťahali z vraku auta von. Prvú pomoc mu poskytli hasiči.

Problémy s prevozom vrtuľníkom

Najhoršie však bolo, že si zranenia vodiča vyžadovali prevoz vrtuľníkom, ten však na Soroške nemal kde pristáť. Zraneného museli preto previesť až k vrtuľníku a to sanitkou do neďalekej obce. Nikto okrem vodiča sa nezranil, ten bol prevezený do košickej nemocnice s bolesťami chrbta.

V piatok večer tak bola na Soroške vyhlásená mimoriadna situácia. Horský priechod bol takmer pol hodinu uzavretý, neskôr riadený v jednom pruhu políciou. Problém nastal aj s odťahom auta. Hasiči ho museli najskôr uvoľniť od zvodidiel a kamióna, pre odtrhnuté nápravy bolo ale zložité presunúť ho na odstavnú plochu.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy