Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Otčim zneužíva Nikolu (12), tvrdí biologický otec
Zdielať na

Otčim zneužíva Nikolu (12), tvrdí biologický otec

BRATISLAVA / Odmietnutie 12-ročnej Nikolky vrátiť sa k mame a otčimovi spustilo lavínu. Jej biologický otec tak totiž zistil, že má prežívať peklo. Jej otčim ju údajne dlhodobo sexuálne zneužíva.

Nepomohlo ani trestné oznámenie

Má ísť o hraničného policajta. Aby sa niečo zmenilo, nepomohlo ani trestné oznámenie. Dievča je už tri týždne späť v prostredí údajného zneužívania. "Obchytkával ju za prsia a bozkával ju. Chcel od nej veľkú pusu jazýčkovú," hovorí otec Nikolky Stanislav Bona.

"Sú tam bitky, sú tam hádky, alkohol. Koľkokrát mi povedala, že je hladná," hovorí teta Nikolky. Okrem toho ju mal otčim chytať za zadok a na zahriaknutie matky ohľadom pŕs mal reagovať, že len kontroluje či rastú.

Peklo mala prežívať dva roky

Peklo mala Nikola (12) prežívať až dva roky v Snine, kde sa jej matka odsťahovala z Bratislavy. Povedať to dokázala len psychologičke, pred otcom sa hanbila. Ten ju odmietol matke vydať a za to skončil v CPZ-tke on a nie údajný páchateľ.

Ten ale všetky obvinenia radikálne odmieta. "Všetko sú to klamstvá vymyslené z jeho hlavy. Nosí jednotky, nemá žiadne problémy," hovorí otčim Nikoly.

Biologický otec trvá na svojom a robí preto opatrenia. "Je podané trestné oznámenie, policajti vedeli o tom a on ešte prišiel osobne pre ňu," tvrdí Stanislav Bona.

Polícia nezasiahla

Policajti šokujúco nezasiahli ani vtedy, keď vydesené dievča odmietlo s otčimom a matkou odísť. "Ona úplne vyvádzala, keď policajti prišli pre ňu, tak ona sa držala radiátora a nechcela ísť odtiaľ preč. Proste začala plakať a mala hysterické záchvaty," opisuje dianie v rodine Nikolina teta.

Údajný páchateľ odmieta aj to. "Sama si nastúpila, nikto na ňu nerobil žiadny nátlak..dala nám božteky na líčka," hovorí otčim Nikoly.

Policajti zas mali argumentovať tým, že by šlo o marenie úradného rozhodnutia. Odborníčka s tým ale absolútne nesúhlasí. "Toto považujem ja za fatálnu chybu vrátiť dieťa do prostredia, kde je vôbec len podozrenie na akékoľvek zneužívanie alebo týranie," tvrdí psychologička Adriana Havašová.

Dieťa čelí ďalšiemu zneužívaniu

V takýchto prípadoch môže dieťa podľa odborníčky čeliť nielen pokračujúcemu zneužívaniu ale aj početným vyhrážkam a zastrašovaniam zo strany páchateľa. "Je dôležité, aby tomu dieťaťu, kým sa zistí aká je pravda, bol zabezpečený pocit istoty a bezpečia, aby nemohlo byť ovplyvňované a manipulované," dodáva psychologička.

Podľa Stanislava Bonu ho kryjú preto, lebo je policajt. Okrem toho tvrdí, že keď policajtom zdôvodnil prečo dcéru nechce odovzdať, mali sa začať smiať a následne ho hodili do CPZ-tky. "Sú to kamaráti, vonku si tykali," hovorí Stanislav Bona. "Určite sa kryjú, oslovovali ho menom," dodáva Nikolina teta.

Otčim obvinenia odmieta

Hraničný policajt to ale vytrvalo odmieta. Podľa našich zistení ale bola výpoveď dievčatka u psychológa dôveryhodná. "Malinká nám to povedala, že všetko je z jeho strany," bráni sa otčim.

Nikolin biologický otec okamžite požiadal súd aj o predbežné opatrenie o zverenie dcéry do jeho opatery. Počas 3 týždňov ale nie je vytýčený ani termín konania. Dôvod je to, že prvotný súd BA 5 spis postúpil na iný súd. "Po vykázaní doručenia bude celý spis podstúpený okresnému súdu Bratislava II.," uviedol Pavol Adamčiak, hovorca krajského súdu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy