Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Prešovský aktivista zneužíval chlapcov, pôjde do basy
Zdielať na

Prešovský aktivista zneužíval chlapcov, pôjde do basy

PREŠOV / Sexuálne zneužívanie, kupliarstvo či šírenie detskej pornografie. To je len zlomok trestných činov, ktorých sa dopustil dlhoročný aktivista za ľudské práva a bojovník proti rasizmu z Prešova. Obete jeho zvrhlých sexuálnych chúťok mali byť maloletí chlapci.

Dostal sedem a pol roka

"Okresný súd Prešov na verejnom zasadnutí schválil dohodu o vine a treste a uložil obžalovanému úhrnný nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní sedem rokov a šesť mesiacov so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Rozsudok je právoplatný," informoval hovorca prešovských súdov Michal Drimák s tým, že sa voči nemu už nedá odvolať.

Ako ďalej uviedol, v Lackovej obžalobe bolo uvedených 11 skutkov, ktoré sa týkali siedmich trestných činov. "Skutky boli spáchané v období od leta 2009 do decembra 2012," konkretizoval hovorca.

Lacko sa ku skutkom priznal

Predseda senátu na pojednávaní uviedol, že obžalovaný od počiatku nepopieral spáchanie skutkov, z ktorých bol obvinený, a svoj čin oľutoval. Lacko bol po zadržaní na sklonku minulého roka až doteraz stíhaný väzobne.

M. Lacko vystupoval v minulosti ako zástupca slovenskej pobočky Európskej siete proti rasizmu. Nekalých praktík s maloletými sa mal dopúšťať v rokoch 2009 až 2012 prostredníctvom internetu, ako aj na osobných stretnutiach.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy