Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Škandál. Policajti mali falšovať dôkazy a vydierať!
Zdielať na

Škandál. Policajti mali falšovať dôkazy a vydierať!

MOČENOK, ŠAĽA / Predstavte si, že vás zastaví policajná hliadka a v aute vám nájdu drogy, ktoré vám tam predtým niekto podstrčí. A to stále nie je všetko. Policajti, ktorí vás zastavili sú zapojení do organizovanej skupiny, ktorá vás následne bude vydierať a žiadať od vás stále viac a viac peňazí. Toto nie je žiadna fikcia, ale realita zo šalianskeho okresu.

Policajtov zadržali na oddelení v Močenku

Policajtov mali zatknúť a zadržať priamo na obvodnom oddelení v Močenku. Zároveň kukláči vykonali aj niekoľko domových prehliadok. A to nielen u zadržaných policajtov z Močenku, ale aj u ich exkolegu policajta zo Šale a u šiestich civilov.  "Mal domovú prehliadku a že mu tam našli nejaké drogy," tvrdí svedok.

"Uvedeným osobám bolo vznesené obvinenie pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa, pre zločin podvodu a zločin vydierania, ktorého sa mali dopustiť ako členovia organizovanej skupiny," hovorí hovorkyňa MV SR Lucia Garajová.

A to skutočne prešpekulovaným spôsobom, na ktorí museli mať členovia skupiny poriadne nervy. Jednoducho sa 6 mužov spojilo so 4 policajtmi, predtým vybrali potenciálne obete, ktoré by mohli mať peniaze. Do auta im podstrčili falošné drogy, ktoré akože počas bežnej kontroly policajti našli.

"Pod hrozbou možného trestného stíhania požadovali takzvané vykúpenie sa sumou 3000 eur, ktorú si následne členovia skupiny medzi sebou delili," doplnila Garajová.

Táto suma sa však postupne navýšila na 7100 eur. Ďalšia požadovaná, avšak nevyplatená suma, bola najmenej 9000 eur. V sobotu o väzbe desiatich zadržaných členov skupiny rozhodoval sudca.

Do väzby vzali deviatich ľudí

"V trestnej veci vedenej proti obvinenému Patrikovi K. a spol., rozhodol sudca Okresného súdu v Trnave dňa 25. mája o vzatí do väzby deviatich osôb. Jedna osoba je stíhaná na slobode," potvrdila hovorkyňa Okresného súdu v Trnave Viktória Kurucová. Prípad rieši Inšpekcia ministerstva vnútra, presnejšie odbor boja proti korupcii a organizovanej kriminalite. Obvineným hrozí 4 až 10-ročné väzenie.

Vlani Inšpekcia zaevidovala viac ako 2400 podnetov na príslušníkov polície. Z toho 135 policajtov skončilo obvinených za 186 trestných činov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy