Skoro jasno
18°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Dávky priamo pod nosom? Trebišovskí osadníci sú spokojní
Zdielať na

Dávky priamo pod nosom? Trebišovskí osadníci sú spokojní

TREBIŠOV / V Trebišove zaviedli novinku v oblasti sociálnych dávok. Pod heslom Služby idú bližšie k občanovi sa peniaze ľuďom vyplácajú priamo v rómskej osade a tak už nemusia chodiť na poštu. Všetko sa to odohráva aj s pomocou oranžového kontajnera, ktorý stál 3000 eur. No a poriadok zabezpečuje mestská polícia a miestna poriadková služba.

Osadníci prichádzali na poštu neupravení

Dávka je vyplatená v priebehu niekoľkých sekúnd. Ku okienku môžu pristúpiť maximálne dve osoby. "V trebišovskej rómskej osade žije 5000 obyvateľov, z toho okolo 3000 z nich poberá sociálne dávky," hovorí primátor mesta Trebišov Marián Kolesár. 

Keď sa táto komunita v minulosti naraz vybrala po dávky, jediná pošta v meste hlásila problémy. Dôvody boli priestorové a hygienické. "Prichádzali na poštu neupravení, vyvolávalo to nevhodné zdravotné podmienky a vyvolávalo to v podstate i značný odpor väčšinovej komunity," dodáva primátor. 

Spokojné sú obidve strany...

Samospráva tak za vlastné peniaze nakúpila vykurovaný kancelársky kontajner a umiestnila ho v osade. Poberatelia dávok ho tak majú pod nosom, čo je výhodou najmä v zime a za nepriaznivého počasia.

"Toto pracovisko bude k dispozícii počas prvých dvoch výplatných dní v mesiaci. V ostatné výplatné dni budú klientom vyplatené dávky na pošte Trebišov 1," hovorí Stanislava Pondelková zo Slovenskej pošty.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy