Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Protidrogová akcia! Kukláči brali distribútorov drog
Zdielať na

Protidrogová akcia! Kukláči brali distribútorov drog

VYSOKÁ NA MORAVE / Protidrogový zásah viacerých policajných zložiek v piatok večer poriadne rozhodil domácich ľudí. Tentoraz v dedine Vysoká pri Morave v okrese Malacky. Raziu celý čas sprevádzala veľká nevôľa. Obyvatelia napádali aj náš štáb. Výsledkom sú traja zadržaní muži.

Drogy v poli, aj v dome

Počas zásahu sa dala nervozita miestnych doslova krájať. Hromadne postávali oproti domu a neustále napádali prítomné kamery. "Keď ťa teraz dobijem, to bude normálne? Nevidíte, s kým sa rozprávate?" Taká bola reakcia miestneho obyvateľa.

Policajný záťah mal podľa našich informácií začať v poli za obcou. Drogy mali mať páchatelia skryté priamo tam. Razia ďalej pokračovala v jednom z miestnych domov, ktorého priestory polícia prečesávala dlho do noci. "Prišli zásahové jednotky, kukláči. Všade bol krik, buchot, štekot psov," dodáva svedkyňa incidentu.

Zadržali troch mužov

"Bol som v šoku. Ja som nevedel, čo sa vlastne deje. To je moja rodina," hovorí prekvapený obyvateľ Vysokej na Morave. Policajti akciu pripravovali niekoľko týždňov. Mužom z okresných riaditeľstiev a z kraja asistovala aj Národná kriminálna agentúra a Finančná správa. Dokonale prečesali nielen dom, ale aj nebytové priestory a autá.

"Počas akcie policajti zadržali troch podozrivých mužov z okresu Malacky. 26-ročného Antona, 27-ročného Miroslava a 31-ročného Branislava," uviedla hovorkyňa bratislavskej polície Karina Považanová.

Podozrenia sa potvrdili

Podľa našich informácií mali policajti podozrenie, že z domu distribuujú drogy do širokého okolia. Tento fakt susedov prekvapil. Podľa nich ide o bezproblémových ľudí. "Je to naozaj slušná rodina, tam bol pokoj, kľud. Nevedeli sme o tom," hovorí suseda.

Napriek tomu ale nešlo o prvý zásah u tejto rodiny. Stať sa tak malo ešte v čase, keď mala prevádzku cukrárne. Podozrenia sa potvrdili. Policajti totiž na mieste zaistili viac ako 6 gramov metamfetamínu a viac ako 4 gramy marihuany.

"Zo zaisteného množstva metamfetamínu by sa dalo vyrobiť najmenej 92 jednorázových dávok drogy. V prípade marihuany 8 dávok drogy," dodala Považanová. Kukláči zaistili aj pomôcky na váženie drog s hotovosťou 4 000 eur. Traja muži čelia obvineniu zo zločinu drogových deliktov a už sa pracuje aj na ich väzobnom stíhaní.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy