Skoro jasno
15°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Toto je on! Bývalý elitný policajt, ktorý mal vraždiť
Zdielať na

Toto je on! Bývalý elitný policajt, ktorý mal vraždiť

BANSKÁ BYSTRICA / Na Okresný súd v Banskej Bystrici policajná eskorta priviedla bývalého kukláča, ktorý čelí obvineniu z dvojnásobnej vraždy. Vo februári po hádke zastrelil a rozštvrtil starší manželský pár vo Veľkej Lehote. Telá ukryl vo svojej kôlni. Páchateľa napokon prezradili kvapky krvi, ktoré zabudol umyť na podlahe domu.

Prísne bezpečnostné opatrenia na súde

Bývalý elitný policajt, ktorý zavraždil starší manželský pár, sa pred očami doteraz vždy ukrýval. Na súde platili prísne bezpečnostné opatrenia. Dodávku sprevádzali policajné autá. Ozbrojené komando bolo mužovi stále v pätách. Putá mal nielen na rukách, no zviazané mal aj nohy.

Prokurátor už podal obžalobu, rozhodovanie o väzbe tak bolo štandardným postupom pred samotným procesom. Na súde však chýbal expolicajtov advokát. "Súd bude pokračovať ne neverejnom zasadnutí 27. augusta 2013," hovorí prokurátor.

Muž konal mimoriadne brutálne. S manželmi, ktorí žili vo vedľajšom dome, mali spory o prístupovú cestu. Po hádke ich zastrelil a ukryl v kôlni za svojím domom. Telá našli policajti zmasakrované a rozštvrtené. Vrah bol kukláčom, prešiel tak tvrdým tréningom, no z jeho konania boli zhrození aj jeho bývalí kolegovia. "Áno, poznal som ho, pracoval som s ním a nikdy by som nepovedal, že by sa takéto skutku mohol dopustiť," hovorí bývalý kolega.

Bývalý elitný policajt o vražde mlčí

Hoci sa k hroznému činu sám priznal, neskôr prestal úplne spolupracovať. Neuskutočnila sa preto ani plánovaná rekonštrukcia v dome obetí. Za mimoriadne ohavní čin hrozí bývalému kukláčovi 25 rokov alebo doživotie.

Žena obvineného muža z Veľkej Lehoty odišla, susedia ju tam už dávno nevideli. Prázdny je aj dom zavraždených manželov. Dcéry, ktoré o hroznej tragédii stále nie sú schopné rozprávať, sa dom nebohých rodičov pokúšajú predať.

 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy