Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z kukláča vraždiace monštrum. Vrah z Veľkej Lehote je vo väzbe
Zdielať na

Z kukláča vraždiace monštrum. Vrah z Veľkej Lehote je vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA / Exkukláč Jozef obvinený z brutálnej vraždy dôchodcov vo Veľkej Lehote strávi najbližšie mesiace za mrežami vyšetrovacej väzby. Vyšetrovatelia a znalci budú zatiaľ vyhodnocovať dôkazy a skúmať jeho psychický stav. Musia totiž zistiť, prečo sa tento niekdajší člen elitného policajného komanda snažil zbaviť obetí takým extrémne brutálnym spôsobom....

Robil som s ním...

"Robil som s ním. Nikdy by som to doňho nepovedal, ze by sa takéhoto skutku mohol dopustiť." To sú slová kolegu bývalého kukláča. V stredu ho priviezli v aute s tmavými sklami a prehodenou vetrovkou cez hlavu na okresný súd v Banskej Bystrici. Tu sa rozhodovalo o jeho väzbe. Za mimoriadne surový čin mu hrozí až 25-ročné väzenie.

Brutalita, s akou s telami zaobchádzal, vyráža dych. Viac k tomuto činu si môžete prečítať TU. Časti pozostatkov sa stihol zbaviť, keď ich odviezol za hranice. Znetvorené telá pritom ukrýval v kôlni vedľa domu, v ktorom sa hrali dve malé deti a pobývala jeho manželka. Ľútosť prejavená nebola. Podľa našich informácií mal v minulosti robiť ochranku istému prokurátorovi.

Chrániť a v prípade potreby zabíjať

Elitné policajné komando je cvičené v extrémnych podmienkach. Nasadzované v najnebezpečnejších situáciách - zneškodňuje práve obyčajných zločincov, vrahov, únoscov, ale aj teroristov. Muži pohotovostných policajných útvarov či jednotiek osobitného nasadenia sú učení nielen na to, ako chrániť, ale aj zabíjať.

Aj Jozef bol členom viacerých policajných zložiek. Cez ústavnú ochranku až po elitných kukláčov. Počas svojej 15-ročnej policajnej kariéry vycvičený, aby nás chránil. Po odchode do civilu sa však z neho stalo vraždiace monštrum. Ťažko sa dá asi odhadnúť, či svoje vedomosti obvinený expolicajt zužitkoval aj pri vraždení a štvrtení nebohých tiel obetí.

Vražda v amoku alebo premyslený čin?

"Taká náročná služba, v akej tento spomínaný expolicajt pracoval, zanechá svoje dôsledky na tom psychickom zdraví," povedal policajný psychológ Martin Gronský. "Môže to súvisieť s tým afektom počas trestného činu, ale môže to súvisieť aj z tej opačnej strany, že ten páchateľ sa snaží veľmi cieľavedome a veľmi premyslene zamaskovať ten svoj čin," podotkol aj forenzný psychológ Anton Heretik.

Znalci preto budú musieť vypracovať posudky a dokázať, či bol bývalý kukláč počas vraždenia a štvrtenia svojich obetí pri zmysloch a urobil to v amoku. Alebo v čase vraždy trpel nejakou vážnou psychickou poruchou.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy