Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Milan (†56) zahynul v plameňoch. Môže za to plyn?
Zdielať na

Milan (†56) zahynul v plameňoch. Môže za to plyn?

DIAKOVÁ / Na piatok trinásteho tak skoro nezabudnú v Diakovej pri Martine. Obyvateľov malej turčianskej obce namiesto budíka zobudila obrovská rana. V jednej z izieb rodinného domu zrejme vybuchol zemný plyn. V plameňoch zahynul 56-ročný Milan.

Obrovský výbuch

Silná explózia otriasla obcou Diaková v okrese Martin v piatok pred pol ôsmou ráno. Z okien staršieho rodinného domu šľahali plamene. Všade bolo plno dymu a rozbitého skla. Vystrašení susedia nevedeli čo sa deje.

"Po výbuchu sa triasla zem, dom, všetko," hovorí obyvateľ susednej obce Peter Šelestiak. "Tie plamene boli obrovské a šľahali z okna," dodáva suseda Oľga Plicová.

Zranil sa pri hasení

Ako prvý pribehol na pomoc sused. Snažil sa oheň uhasiť. Požiar bol už príliš veľký, spôsobil mu ľahšie popáleniny. "Jeden občan sa pokúsil požiar uhasiť. Po zranení plameňmi vyhľadal lekársku pomoc," uviedol veliteľ zásahu Pavol Pokrievka.

Rozsiahly požiar dal zabrať aj skúseným martinským hasičom. V hustom dyme vyše hodinu bojovali s ohňom. Po uhasení našli v izbe bezvládne ležať Milana. Žiaľ, nedokázali mu už pomôcť. "Telo je veľmi poškodené ohňom. Viac ukáže až pitva," hovorí súdny lekár Andrej Hajtman.

Jeden sa zachránil

56-ročný Milan býval v staršom rodinnom dome spolu so svojim strýkom. Ten mal, podľa našich informácií, v čase výbuchu raňajkovať v kuchyni. Stihol ujsť pred plameňmi. "Boli to starí mládenci. V dome bývali spolu," dodal obyvateľ susednej obce Peter Šelestiak.

Presnú príčinu výbuchu určí až vyšetrovanie. Je tu však predpoklad, že za tragédiu môže únik zemného plynu. V izbe kúrili práve plynovými kachľami. "Myslím, že ten piatok trinásteho sa potvrdil," povedala suseda.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy