Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Opozícia chce odvolať Fica, kvôli SPP
Zdielať na

Opozícia chce odvolať Fica, kvôli SPP

BRATISLAVA / Predseda vlády Robert Fico zrejme bude čeliť svojmu odvolávaniu. Opoziční poslanci dnes podali návrh na vyslovenie nedôvery premiérovi a to pre aktuálnu kauzu okolo SPP. Robert Fico považuje ich návrh za „absolútne absurdný“.

Opozícia pekne pohromade

Celá opozícia pekne pohromade - to je ozaj historický moment. Premiérovi Ficovi prišli povedať "odstúp"! "Keď sa kupuje strata, to je nič iné ako podvod," povedal predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. "SPP znamená slovenský plynárenský podvod," povedal aj predseda KDH Ján Figeľ. "Každá jedna domácnosť zaplatí za tento kšeft 35 eur ročne," hovorí predseda NOVA Daniel Lipšic. 

"To je taký veľký rozsah rozkrádania, aký sme nezažili od čias Vladimíra Mečiara," myslí si predseda SaS Richrad Sulík. "Robert Fico pácha tunel," doplnil predseda OĽaNO Igor Matovič. "Na čo treba kupovať stratovú matku SPP," vyjadril sa aj predseda MOSTu-HÍD Béla Bugár. 

Opozičný návrh premiér označil za absurdný. Údery pekne vrátil. "Idú odvolávať vládu preto, lebo vláda v súlade s programovým vyhlásením vlády robí všetko preto, aby chránila slovenské domácnosti pred zvyšovaním cien plynu. Určite si všetci vypočujú, čo sa dialo pri privatizácii SPP, bude sa veľa hovoriť o províziách, o cyperských firmách, aby si verejnosť pripomenula, kto to dnes moralizuje na schodoch NR SR," povedal Robert Fico.

Ovplyvňovanie premiér úplne vylučuje

Tvrdenie o ovplyvnení finančnými skupinami premiér vylučuje. Zdôraznil, že vláda síce nemala peniaze na odkúpenie podielu, ale aspoň získala úplnú kontrolu nad materskou spoločnosťou plynární. Na vykrytie jej straty vraj z rozpočtu nepôjde ani euro.

Predseda parlamentu Pavol Paška teraz má 7 dní na to, aby určil termín mimoriadnej schôdze.. Opozičné šance sú však mizivé, keďže SMER má pohodlnú väčšinu.

Téme sa venuje reportérka Slávka Jankovičová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy