Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tatianka (3) sa narodila s nádorom, podľa lekárov je zdravá
Zdielať na

Tatianka (3) sa narodila s nádorom, podľa lekárov je zdravá

BRATISLAVA / Tatianka sa narodila s obrovským nádorom medzi nôžkami. V auguste oslávila 3 roky a mala by nastúpiť do škôlky. Tam ju však bez asistentky prijať nemôžu a na čosi také jej matka peniaze nemá. Preto sa rozhodla požiadať o predĺženie poberania rodičovského príspevku a Tatianku opatrovať doma. Úrady ju však zaskočili. Dieťa z celým zoznamom rôznych diagnóz je podľa nich zdravé.

Na veľkú potrebu chodí raz za 8 dní

Tánička má už 3 roky a na prvý pohľad vyzerá, ako každé zdravé dieťa. Obrovský pol kilový nádor, s ktorým sa narodila, ju však poznačil ... na celý život. "Museli jej odoperovať črevo, zakončenie chrbtice, neviem čo... Urobiť kakáč," vysvetľuje Táničkina mama.

Jej telo však nefunguje správne. Na veľkú potrebu chodí maximálne raz za 8 dní a trpí veľkými bolesťami. "Presedí tam celý deň, vyjde jej črievko a strašne plače, lebo ju to bolí," opisuje mama.

Ďalšia rana - Tatianka možno ochrnie

K tomu sa pridali problémy s močením, alergia na potraviny a všetko ešte zhoršuje slabý imunitný systém. Nedávno však rodina dostala ďalšiu ranu. Tatianka možno ochrnie. "Je tu možnosť, že ten nádor zasiahol aj miechu," dodáva mama.

Behanie okolo jazierka možno zostane len krásnou spomienkou dvoch sestier. Nádor vraj na chrbticu tlačil pridlho... Niet pochýb, že táto princezná je naozaj chorá, ale pre úrady nie dosť. "Stav dieťaťa v zmysle posudku posudkového lekára nie je považovaný za dlhodobo nepriaznivý," informuje hovorca ústredia práce Peter Zeman.

Matka má ťažké srdce najmä na posudkovú lekárku. Na mamičkovských fórach je vraj veľmi dobre známa, ako žena, pre ktorú väčšina detí nie je dosť chorá. "Poznáme chlapčeka, ktorý má po očkovaní ochrnutú polovičku tela. Ani jeho matka nedostala príspevok," dodáva Táničkina mama.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články