Jasno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Už o pár dní ožijú Tatry jedlom a skvelou zábavou
Zdielať na

Už o pár dní ožijú Tatry jedlom a skvelou zábavou

Zdroj: TMR

VYSOKÉ TATRY / Food Fest Tatry. To je niečo nielen pre milovníkov dobrého jedla, ale aj skvelej zábavy. Tí najlepší z najlepších sa predstavia už budúci víkend v Tatranskej Lomnici.

Jeseň praje nielen turistike

Chutné lesné plody, huby, pstruhy, či syr encián. Aj s týmito ingredienciami budú pracovať kuchárski majstri z reštauračných a iných gastro zariadení z celých Vysokých Tatier.

"Prvýkrát v histórii realizujeme projekt, ktorý spája gastronomický zážitok a kultúrny program v jedno. Aktívne pôsobíme na hotelierov aj gastro zariadenia, kontrolujeme ich kvalitu a teraz ideme svetu ukázať, že sa vieme dať dokopy a spojiť všetky tatranské chute do jedného úžasného zážitku," povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Deti sa môžu vyblázniť v detskom kútiku, kde budú pre nich pripravené trampolíny, nafukovacie atrakcie, súťaže, ale aj škola varenia. Adrenalínovejšie typy ocenia zase aquazorbing, megatrampolínu či bobovú dráhu.

Fun zóna bude naozaj fun

A aby toho nebolo málo, fun zóna ponúkne tanec, hudbu a spev, ako aj gastronomické súťaže či vzdelávacie programy. Netreba zabúdať na školu varenia aj pre dospelých a barmanskú show.

Festival sa bude konať od 13. do 15. septembra v blízkosti rezidencie Kukučka. V piatok si prídu na svoje milovníci umenia a tradícií, sobota bude venovaná cooking show či rekordnom vo varení, ale aj zábave. V tento deň vystúpi napríklad skupina Lunetic či speváci Rytmus a Igor Kmeťo.

Po so sobotňajšej After Party čaká návštevníkov festivalu vyhodnotenie súťaží, predstavenie európskej a tatranskej kuchyne, ale aj sprievodný program.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy