Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Medvedík čistotný na Slovensku? Ľubica ho našla vo dvore
Zdielať na

Medvedík čistotný na Slovensku? Ľubica ho našla vo dvore

KOŠICE / Zdá sa, že túlavé, či voľne pustené psy už nie sú jedinou hrozbou v našich mestách. Presvedčila sa o tom pani Ľubica z Košíc. Stála zoči-voči agresívnej šelme pochádzajúcej až zo severnej Ameriky. Ani tam toto zviera vraj nepatrí medzi obľúbené. A už sa vraj čoraz častejšie vyskytuje aj v našich zemepisných šírkach.

Také zviera v Košiciach nemali

Pani Ľubica si najskôr myslela, že do jej záhrady sa dostala mačička, no napokon musela pred zvieraťom utekať. "Išiel smerom ku mne a vrčal. Bolo to nepríjemné," hovorí Ľubica.

Utekala si to overiť na internet a utvrdila sa v tom, čomu nechcela veriť. Do jej domu, neďaleko centra Košíc sa nasťahovalo zviera z Ameriky. "Také zviera sme v Košiciach ešte nemali," informuje veterinár MVDr. Martin Král. Keď žiadala o radu odborníkov z veteriny, spočiatku jej nikto nechcel veriť.

Bude ich viac

"Takýto živočích je nebezpečný, nebezpečný voči ľuďom. Zvykne ničiť aj zariadenia bytu. Môže prenášať besnotu, parazitózy," dodáva Král.Aj preto ho bolo pred odchytom nutné uspať. Veterinár predpokladá, že po tomto odchyte môže byť medvedíkov v Košiciach viac, a preto vyzýva obyvateľov, aby okamžite kontaktovali odchytovú službu. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy