Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vodičke vyskočil na cestu jeleň. Brzdiť bolo nemysliteľné, hovorí
Zdielať na

Vodičke vyskočil na cestu jeleň. Brzdiť bolo nemysliteľné, hovorí

SLOVENSKÁ ĽUPČA / Asi 200-kilogramový jeleň skončil na kapote auta neďaleko Slovenskej Ľupče (okr. Banská Bystrica). Za bieleho dňa vyskočil na cestu. Vodička už nestihla nič urobiť.

Vodička mala obrovské šťastie, pretože ju zviera nezasiahlo obrovským parožím. Cesta na výlet sa rázom zmenila na drámu. Statný jeleň sa objavil znenazdania.

Vodička: Brzdiť bolo nemysliteľné

Vyskočil z hlbokej priekopy priamo pred prichádzajúce auto. "Vyskočil neuveriteľný veľký jeleň. Som len zvrtla volant, brzdiť bolo nemysliteľné," hovorí vodička auta Eva. "Zhruba 8-ročný jeleň, asi 200-kilový v dobre kondícii," opísal zviera Milan Suja, člen poľovníckeho združenie Vysoká - Podkonice.

Jeleň narazil do kapoty. Našťastie neprerazil čelné sklo. V opačnom prípade by vodičku zviera zasiahlo a zrejme aj vážne zranilo. "Našťastie sa mi nič nestalo a to je hlavné," hovorí Eva.

"Mala obrovské šťastie, keby vbehol do kabíny, mohla skončiť oveľa horšie,"
dodáva Suja. Jeleň vbehol do cesty za bieleho dňa. Aj napriek tomu ho vo vysokých kríkoch nebolo vidieť.

Na tomto úseku je migračná zóna

Podľa poľovníkov zrejme prechádzal za potravou na neďaleké pole. "Také veľké zviera som v živote nevidela," hovorí Eva. Na tomto úseku sa stávajú časté nehody. "Často sa stávajú nehody, je tu migračná zóna. Chodia na kukuricu aj do Hrona," hovorí člen poľovníckeho združenia.

Medzi Banskou Bystricou a Breznom by si vodiči mali dávať pozor a dopravné značenie nebrať na ľahkú váhu. Nemusia mať totiž také šťastie ako pani Eva.

Na tomto úseku skončil pred časom stret so zvieraťom tragicky. Srna po silnom náraze doslova preletela celou dodávkou a vypadla späť na cestu. Auto skončilo na koľajniciach. Mladú vodičku zviera zasiahlo v kabíne čo malo fatálne následky.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy