Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Vodič (†49) sa zrútil do priekopy, pomoc neprichádzala hodiny
Zdielať na

Vodič (†49) sa zrútil do priekopy, pomoc neprichádzala hodiny

LITAVA / Za zatiaľ nejasných okolností prišiel o život 49-ročný muž z obce Litava v okrese Krupina. Niekoľko hodín bol zrejme uväznený v havarovanom zdemolovanom aute. Pre strechu pritlačenú až k sedadlám, sa nemohol dostať von. Keď ho našli, bolo už neskoro.

Uväznený muž

Prevrátené auto pri ceste objavil okoloidúci muž. Všimol si koleso v tráve a zliezol do priekopy. Naskytol sa mu hrozivý pohľad, v kabíne auta bolo stále uväznené telo vodiča. "Nevedel som mu pomôcť, nedalo sa k nemu dostať," hovorí svedok nešťastia.

Strecha bola pritlačená až k sedadlám. V úzkom priestore sa zranený muž nemal ani ako pohnúť či zavolať si pomoc. Trvalo zrejme hodiny kým si na málo frekventovanej ceste auto všimli. Bezvládne telo sa bez pomoci hasičov, nedalo vyslobodiť. Hasiči museli strechu rozpíliť.

Zrútil sa do priekopy

"Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. Vodič z dosiaľ nezistených príčin zišiel do priekopy a tam sa prevrátil," uviedla hovorkyňa policajného zboru Banská Bystrica Mária Faltániová.

Polícia nevie ako dlho bol muž v aute uväznený, chýbajú svedkovia. Telo previezli na pitvu, ktorá odhalí presnú príčinu smrti. Otázne je, či by 49-ročný muž nehodu prežil, keby ho objavili skôr. "On bol starý mládenec. Bol to dobrý človek a každému pomáhal," hovorí obyvateľ obce.

Do lesa išiel s prívesným vozíkom zrejme pre drevo. Auto nemalo ani len evidenčné čísla, nie je známe v akom bolo technickom stave. Presná príčina nehody je predmetom vyšetrovania.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy