Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Pri čelnej zrážke neďaleko Trnavy zahynula Darina (†59)
Zdielať na

Pri čelnej zrážke neďaleko Trnavy zahynula Darina (†59)

TRNAVA / Predpoludním zasahovali hasiči z Trnavy pri vážnej dopravnej nehode dvoch osobných áut. Na ceste smrti starší vodič zišiel z nespevnenej krajnice a dostal šmyk. Zrážka s oproti idúcim autom bola smrteľná pre pani Darinu, ktorá sedela v šmýkajúcom sa aute. Starší typ Volkswagenu totiž nemal bezpečnostné airbagy.

Oboch šoférov previezli do nemocnice

Ku dopravnej nehode došlo krátko po desiatej hodine ráno na ceste z Trnavy do Špačiniec. Za volantom modrého Golfu sedel muž, ktorý zrejme prechádzal plynulou zákrutou väčšou rýchlosťou.

Auto zišlo z cesty a pokus vodiča dostať Golf späť do jazdného pruhu, skončil fatálne. Autom prešiel do protismeru, v ktorom ho do bočnej strany zachytilo iné auto. 

"V motorom vozidle Golf sa nachádzala osoba, ktorá nebola zakliesnená. Nebolo potrebné ju vyprosťovať, bola vybratá z osobného motorového vozidla. Bola začatá resuscitácia. Potom bola "zdravoťákom" táto osoba odovzdaná," hovorí veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Trnave Daniel Benkovský.

Na strane spolujazdca sedela 59-ročná žena.. Náraz do bočných dverí bol tak silný, že žena utrpela ťažké poranenia, ktorým podľahla. "Tri zranené osoby, jedna bola, ďalší dvaja (šoféri) boli prevezení na ďalšie vyšetrenie do Fakultnej nemocnice v Trnave," doplnil Benkovský.

Nehoda sa stala na kritickom úseku

Miestni policajti a hasiči na spomínanej ceste zasahujú veľmi často. 59-ročná Darina prišla o život na mieste, kde pred rokmi zahynul 19-ročný Peter. V roku 2011 tu zase prišla o život 22-ročná záchranárka Lucia. Koncom toho istého roka tu takmer prišli o život aj dvaja ďalší muži.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Nehoda - kamionista zrážka auto - Dudince

TV JOJ/ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy