Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Funckionár finančnej správy šoféroval opitý. Dostal odstupné
Zdielať na

Funckionár finančnej správy šoféroval opitý. Dostal odstupné

BRATISLAVA / Štátny úradník z Finančného riaditeľstva havaroval na služobnom aute poriadne opitý. V dychu mu policajti po nehode namerali takmer jeden a pol promile alkoholu. To však nebolo ani z ďaleka všetko. Podľa našich informácií mal po nehode dostať odstupné aj výsluhový dôchodok.

Na jednej strane ho čaká trest...

Dopravná nehoda sa stala na Záhorí. Štátny úradník so služobným autom vletel rovno do kukuričného poľa. Navyše bol poriadne pod parou. "Nameraná hodnota bola 1,17 mg/l  alkoholu v dychu. Čo je 2,44 promile," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Linkešová.

On sám sa pri nehode vážne nezranil. Vyviazol len s niekoľkými škrabancami. Služobná Octavia však skončí s najväčšou pravdepodobnosťou v šrote. Úradník Anton zrejme poputuje pred súd. "Za prečin mu hrozí väzenie až na jeden rok," tvrdí Linkešová.

Kým na jednej strane ho čaká trest, na strane druhej ho čakala odmena. Potom ako vytriezvel a prišiel do práce požiadal o odchod do výsluhového dôchodku. Podľa informácií Televízie JOJ mu ho mali schváliť a poslať ho tam aj s odstupným.

Okolo úradníka je mnoho otázok

"Menovaný bol uvoľnený zo služobného pomeru na jeho žiadosť dňa 24.7. 31.7. podal žiadosť o výsluhový dôchodok. Túto žiadosť v súčasnosti preverujeme aj vzhľadom na zistené skutočnosti," povedala hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková.

Okolo prípadu opitého štátneho úradníka je však stále mnoho otázok, ktoré sme Finančnému riaditeľstvu adresovali. Zatiaľ sme sa nedozvedeli, aké služobné povinnosti analytik plnil, že mu bolo pridelené služobné auto.

Záhadou je aj to - Prečo úradníka nadriadený neprepustil okamžite pre hrubé porušenie pracovnej disciplíny?  a ten ešte dva dni po nehode chodil do práce.
Nie je jasné ani to, či vôbec  - Zaplatil vôbec úradník škodu na rozbitom aute? Alebo
Prečo sa zvažuje priznať úradníkovi odstupné a dôchodok, keď havaroval opitý?

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy