Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nehoda na diaľnici. Inak ju vidí svedok a inak polícia
Zdielať na

Nehoda na diaľnici. Inak ju vidí svedok a inak polícia

BRATISLAVA, TRNAVA / Začiatkom týždňa sa na diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou stala ďalšia vážna nehoda. Do odstaveného Maserati narazil vodič Volva, ktorý by mal byť podľa polície vinníkom. Očitý svedok si tým ale nie je celkom istý.

Bol trojuholník naozaj viditeľný?

Nehoda sa stala presne pred týždňom na diaľnici D1 v smere na Bratislavu. Podľa dostupných informácií dostal vodič luxusného auta Maserati defekt a preto svoje vozidlo odstavil v pravom jazdnom pruhu. Vodič Volva mal odstavené auto prehliadnuť a zozadu do neho naraziť. Obe autá zostali úplne zošrotované. Vodiča Volva previezli záchranári do nemocnice. 

"Z doterajších vykonaných procesných úkonov nie je  pochybnosť o priebehu a zavinení dopravnej nehody," vyjadrila sa trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Doterajšie vyšetrovanie smeruje k tomu, že vodič Volva sa dostatočne nevenoval riadeniu a do luxusného auta vrazil. Očitý svedok nehody, ktorý do odstaveného auta takmer vrazil tiež, to až tak jednoznačne nevidí.

"Približne na 39 kilometri som zistil, že tam stojí odstavené auto,v poslednej sekunde som sa tomu autu vyhol vzhľadom na to, že nebolo označené ani trojuholníkom. Ľudia z toho auta nemali ani výstražné vesty," hovorí Martin. 

Polícia prípad naďalej vyšetruje

Policajti ale tvrdia: Vodič svoje poškodeného auta označil dostatočne. "Auto Maserati stálo pre poruchu v pravom jazdnom pruhu pri krajnici, bolo riadne označené a 40-ročný vodič nebol v čase nárazu vo vozidle," doplnila Linkešová.

Podarilo sa nám zistiť, že policajti majú mať i fotografiu z nehody, kde je výstražný trojuholník vidieť. Martin ale tvrdí, že tam žiadny nebol. Považuje za čudné aj to, že ho policajti ani nepredvolali k výsluchu. Podľa neho vinu nenesie iba vodič Volva. Takéto závery vyšetrovania by sa mu zdali nespravodlivé.

"Polícia presnú príčinu nehody naďalej vyšetruje," hovorí Linkešová. Šanca na zvrat vo vyšetrovaní tak stále ešte je. I keď z policajného zdroja prišla informácia, že vodič Volva bude pravdepodobne potrestaný tak či tak.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy