Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Havaroval autobus plný detí, 6 z nich skončilo v nemocnici
Zdielať na

Havaroval autobus plný detí, 6 z nich skončilo v nemocnici

ŠTIAVNICKÉ BANE / Cestu od Štiavnických baní smerom do rekreačnej oblasti Počúvadlo ráno úplne zablokovala nehoda autobusu s autom. V prázdninovom autobuse sa viezli takmer 4 desiatky detí na výlet do Žiaru nad Hronom. Šesť z nich previezli záchranári do nemocnice.

Bol to zlomok sekundy, tvrdí vodič

Nehoda sa stala na pomerne úzkej ceste v ostrej zákrute, neďaleko Štiavnických baní. Vodič Octavie hovoril o zlomku sekundy. Autobus prichádzajúci v protismere vraj vôbec nevidel.

V ostrej zákrute však prešiel do protismeru a s autobusom sa zrazil takmer čelne. Za volantom autobusu sedel 57-ročný vodič. Ten už nestihol nijako zareagovať. 33-ročný vodič Octavie vyšiel zo zdemolovaného auta síce zakrvavený, no po svojich.

Deti utrpeli zlomeniny

Svedkovia hovorili o poriadnej rane. Hasiči a záchranári ratovali deti v autobuse. šesť z nich previezli do nemocníc v Banskej Štiavnici, Žiari nad Hronom aj Zvolene. Podľa našich informácií majú niektoré z detí zlomeniny.

V opatere lekárov skončila aj 22-ročná spolujazdkyňa z osobného auta. Nehodu polícia stále vyšetruje. Podľa predbežných výsledkov sa vodič Octavie dostatočne nevenoval jazde. Škody vyčíslili na 11 000 eur.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy