Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pri havárii vo Švajčiarsku zahynul otec so synom (†33, †2)
Zdielať na

Pri havárii vo Švajčiarsku zahynul otec so synom (†33, †2)

AARAU, OFTRINGEN / Otec a jeho dvojročný syn sú mŕtvi. Matka dieťaťa je ťažko zranená a v nemocnici bojuje o život. Takáto strašná správa k nám v nedeľu podvečer dorazila zo švajčiarskej diaľnice A1. Mladá slovenská rodina havarovala údajne na ceste z dovolenky domov - do švajčiarskeho mesta, kde bývala a pracovala. Že skutočne išlo o slovenských občanov už oficiálne potvrdilo aj Ministerstvo zahraničných vecí.

Auto narazilo do zvodidiel

Švajčiarska polícia nevylučuje, že vodič za volantom zaspal. Rodina sa údajne vracala z dovolenky, mali za sebou veľmi dlhú cestu. Medzi mestami Aarau a Oftringen auto narazilo do zvodidiel a prevrátilo sa na strechu.

Otec a syn boli na mieste mŕtvi. "Dvojročné dieťa a 33-ročný muž," potvrdil riaditeľ komunikačného odboru z Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky Peter Susko.

Pochovaní budú zrejme vo Švajčiarsku

Všade navôkol ležali ich osobné veci - batožina, počítač, detská taška, dojčenská voda, sandále. Ani rýchly zásah lekárov už nedokázal tragédiu zvrátiť.

"Pri nehode sa zranila aj spolujazdkyňa, 33-ročná žena, ktorá bola prevezená do nemocnice," doplnil Susko. Rodina už mala vo Švajčiarsku svoj domov - aj príbuzných. Pochovaní zrejme budú tam.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ/blick.ch

Súvisiace články

Najčítanejšie správy