Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Šofér cúval a auto skončilo v Hrone
Zdielať na

Šofér cúval a auto skončilo v Hrone

BANSKÁ BYSTRICA / Banskobystrickí hasiči boli v noci na kurióznom zásahu. Pred polnocou ich privolali k autu, ktoré pri obci Vlkanová spadlo do Hrona. Jeho vodič sa už len bezmocne prizeral ako mu jeho BMW odplávalo.

Pred očami sa mu zosunulo do vody

Mladý vodič sa vraj chcel na poľnej ceste medzi Hronom a záhradkami len otočiť, ako však cúval, nespevnený beh rieky ho s autom stiahol dole. Keď už vedel, že si sám neporadí, z auta vystúpil a na pomoc volal kamarátov. Auto sa však rovno pred jeho očami zosunulo do rieky.

Hron je však v týchto miestach hlboký a prúd silný. Hasiči tak BMW najprv v rieke museli nájsť. Takmer 1 a pol tonové auto totiž majiteľovi odplávalo. "Bolo unášané prúdom zhruba 40 metrov," informuje veliteľ záshau František Horal.

Lanom ho vytiahli na breh

Hasiči v neoprénových kombinézach museli vojsť za autom do studenej vody, kolegovia ich lanom istili z brehu. "Bolo natiahnuté oceľové lano z odťahovej služby a vozidlo bolo zaistené priviazané a bolo ťahané smerom k brehu," opisuje Horal.

Majiteľ o situácii hovoriť nechcel, auto vraj ešte stále splácal. Svojou neopatrnosťou spôsobil poriadnu škodu. Utopené nepojazdné auto odviezla odťahová služba.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy