Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žiaci chceli nastúpiť do školy, tú zrušili
Zdielať na

Žiaci chceli nastúpiť do školy, tú zrušili

SNINA / Škandál na bilingválnom gymnáziu v Snine. Zriaďovateľ školu zo dňa na deň zatvoril! Počas víkendu už dokonca stihol vysťahovať lavice, nábytok aj záclony. Zostal po ňom iba neporiadok a nezaplatený nájom. Rodičia aj žiaci sa však búria a chcú vysvetlenie! No rovnako záhadne ako škola, zmizol aj jej zriaďovateľ.

Všetko zvalil na rodičov

"My sme ani najmenšie tušenie nemali, že niečo nie je v poriadku," hovoria rodičia detí, ktoré školu navštevovali. "Zo dňa na deň sa zruší škola bez toho, aby upozornili rodičov, žiakov," dodáva ďalší rodič.

Zriaďovateľ školy poslal počas prázdnin niektorým rodičom list. V ňom im oznamuje, že pre zlú finančnú situáciu škola končí. Obviňuje ich, že neprejavovali záujem o to, čo sa na škole deje. "Všetko na nás zvalil, že ako my, rodičia nie sme ochotní, že sa nestaráme, pritom on bol taký, on sa o tú školu nestaral," oponujú rodičia.

Hrozí mu pokuta do výšky 33 eur

"Táto súkromná škola ignorovala pravidlá v zmysle zákonníka a v zmysle školského zákona," telefonuje hovorca ministerstva školstva Michal Kaliňák. Za ignorovanie legislatívy a porušenie školského zákona teraz hrozí zriaďovateľovi pokuta do výšky 33 tisíc eur.

"Bohužiaľ, nie je dostupný, nedá sa s ním komunikovať," informuje zástupkyňa primátora Ľubov Reháková. "Centrum prenajímalo priestory pánovi zriaďovateľovi, ale neplatil dlhy, takže sme mu dali výpoveď. Neozval sa, nekontaktuje nás, nedvíha telefóny," dodáva riaditeľka CPPPaP PaedDr. Mária Mandzáková.

Zriaďovateľ pobral všetky vysvedčenia

Rezort školstva bude teraz žiadať Štátnu školskú inšpekciu o detailnú analýzu celej tejto situácie. Študenti si môžu do 15. septembra požiadať o prestup na iné školy, čo však nie je vôbec jednoduché. Zriaďovateľ si totiž so sebou odniesol doslova všetko, vrátane vysvedčení.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy