Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Učitelia, patríte do neba, odkazuje Čaplovič
Zdielať na

Učitelia, patríte do neba, odkazuje Čaplovič

BRATISLAVA / Minister školstva, vedy, výskumu a športu Dušan Čaplovič otváral tento školský rok v obci Raková a Stará Bystrica na Kysuciach. Priznal, že učitelia nie sú dostatočne ocenení a prisľúbil im, že do roku 2016 zabezpečí, aby ich platy dosiahli 1,2 násobok priemernej mzdy na Slovensku.

Patríte do neba...

Verí, že po rozhovoroch s ministrom financií a premiérom je táto vízia reálna. "Učitelia, patríte do neba, ďakujem vám za vašu nedocenenú prácu, za to, čo v týchto ťažkých časoch robíte pre naše deti," povedal Čaplovič na Základnej škole v Rakovej.

Minister si popritom obzrel aj zrekonštruovanú telocvičňu a triedy a prisľúbil pomoc pri dokončení opráv. Trom triedam prváčikov rozdal balíčky so zošitom, pravítkom a ceruzkami.

54 000 prváčikov

Do lavíc základných a stredných škôl zasadlo 2. septembra spolu približne 690 000 žiakov, do prvého ročníka nastúpilo približne 54 000 prváčikov. Odklad pred vstupom do prvého ročníka dostalo zhruba 4,5-tisíca detí, takmer tritisíc detí nastúpi do nultého ročníka. Približne 1 300 detí si prvý ročník v tomto školskom roku zopakuje. Svoje brány dnes otvára dohromady 2 400 základných a približne 860 stredných škôl.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy