Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prvý školský deň. Vodič (41) zrazil školákov (14,13)
Zdielať na

Prvý školský deň. Vodič (41) zrazil školákov (14,13)

BRATISLAVA / Aj napriek tomu, že v prvý školský deň policajti pri cestách vo zvýšenej miere dohliadali na bezpečnosť detí, vodič ráno na Drieňovej ulici zrazil dve deti (14,13).

Zrazil ich na priechode pre chodcov

"Podľa doterajších zistení vodič jazdil po Drieňovej ulici v smere von z mesta, pričom na riadne vyznačenom priechode pre chodcov došlo k stretu s dvoma maloletými chodcami, ktorí v tom čase cez uvedený priechod prechádzali," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Chlapca (13) a dievča (14) so zraneniami previezli do nemocnice na bratislavských Kramároch. "V súvislosti s dopravnou nehodou sme ošetrili deti vo veku 13 a 14 rokov. Ich zdravotný stav je stabilizovaný, ale vyžaduje si sledovanie na lôžku," uviedla hovorkyňa DFNsP Bratislava. 

Za štyri minúty prišli sanitky

Obe deti utrpeli otras mozgu, chlapec naviac aj zranenie hrudníka a odreniny končatín. Nehodu oznámili riaditeľovi školy deti. "Nehoda bola nahlásená asi 7:35 a o tri, štyri minútky tam už boli sanitky pre obidve tie deti. Ten zásah bol naozaj veľmi rýchly," uviedol riaditeľ ZŠ Drieňová Gabriel Kalina.

Vodičom Citroënu Picasso bol 41-ročný muž. "Vykonanou dychovou skúškou alkohol u vodiča nezistili," dodala hovorkyňa. Škodu predbežne vyčíslili na 500 eur. Presné príčiny dopravnej nehody a mieru zavinenia policajti vyšetrujú.

"Nabral ich a tým, že rozbil aj sklo predné , a to sú také útlejšie deti, naozaj musel ich oveľa rýchlejšie ako je rýchlosť predpísaná," dodáva riaditeľ školy.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy