Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Draho (†37) si požičal motorku. O pár sekúnd bol mŕtvy
Zdielať na

Draho (†37) si požičal motorku. O pár sekúnd bol mŕtvy

RIMAVSKÁ SOBOTA / Zbytočná smrť mladého človeka. 37-ročný Draho z Kružna pri Rimavskej Sobote sa chcel v sobotu povoziť na kamarátovej motorke. Na veľký stroj si však nerozvážne sadol bez prilby. O pár sekúnd na to prišiel veľký náraz do domu, ktorý Draho neprežil.

Jazda bez prilby

Mladý muž sa chcel podľa našich informácií len povoziť na ulici, no jazda na požičanej motorke sa mu stala osudnou. 37-ročný Rado už po pár metroch prestal veľkú motorku ovládať, vybehol na chodník, narazil do betónového múrika a po pár sekundách prišiel veľký náraz. "Počul som zrazu veľký buchot," hovorí svedok Zoltán.

Motorkár narazil do steny rodinného domu a zostal bezvládne ležať v priekope. Jeho kamaráti nehodu zrejme videli na vlastné oči a okamžite mu bežali na pomoc. "Znažili sa mu dať prvú pomoc, umelé dýchanie. Ale keď prišla sanitka, už bol mŕtvy," dodáva svedok nešťastia. "Bol pri vedomí a dýchal. Potom ale upadol do bezvedomia a prestal dýchať," opisuje okolnosti svedkyňa Juliana.

Podľahol zraneniam

"Muž pri nehode utrpel ťažké až devastačné poranenia hlavy a hrudníka. Záchranári sa napriek tomu pokúsili o nemožné a snažili sa muža oživiť," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Alena Lacyková-Krčová.

Žiaľ aj napriek tomu, že Rado dostal prvú pomoc takmer okamžite, jeho zranenia boli natoľko vážne, že na mieste zomrel. "Požitie alkoholu, alebo inej návykovej látky bude zisťované pri súdnej pitve. Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," poskytla vyjadrenie hovorkyňa policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltányiová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy