Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Motorkár (†26) z Nemecka. Prechádzal Slovenskom a zomrel
Zdielať na

Motorkár (†26) z Nemecka. Prechádzal Slovenskom a zomrel

SEDLIACKA DUBOVÁ / Dvaja Nemci prešli s kamarátom na motorkách celú Európu. Vracali z Ruska cez Poľsko a Slovensko a mierili späť do Nemecka. Pri sedliackej Dubovej na Orave však jeden z nich nezvládol na úzkej ceste zákrutu a vyletel do protismeru. Práve v tej chvíli išiel oproti kamión. 26-ročný motorkár bol pravdepodobne na mieste mŕtvy.

Kamarát nevedel, že sa stala nehoda

Pravdepodobne sa na motorke ponáhľal za kamarátom, ktorý išiel ako prvý. Pritom úzky úsek v Sedliackej Dubovej je veľmi nehodový, a najmä preto je tam predpísaná štyridsiatka.

Kamarát z Nemecka, ktorý išiel pred ním dlho nevedel, že sa stala táto strašná nehoda. "Kamarát sa vrátil po dlhšej chvíli, nevedel, čo sa s ním stalo," hovorí obyvateľ dediny.

Už mu nedokázali pomôcť

"On išiel rýchlo, naklopil sa a vrazil do mňa. Strašná sila to bola, veľmi rýchlo išiel," tvrdí kamionista. Ani hasiči ani zdravotníci už mu nedokázali pomôcť. O zdrveného druhého motorkára sa postarali domáci.

Na niekoľko hodín bol hlavný ťah do Poľska uzavretý. "Okolnosti aj príčinu nehody vyšetruje polícia," informuje hovorca policajného zboru Radko Moravčík.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy