Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Zrážka auta s motorkou. Vinník chybu odmieta
Zdielať na

Zrážka auta s motorkou. Vinník chybu odmieta

HUMENNÉ / Vodič auta s kovošrotom mal dnes zaviniť zrážku s motorkou. Pri odbočovaní vľavo pravdepodobne nedal prednosť v jazde. Svoju chybu si však odmieta priznať.

V aute viezli aj kovový šrot

Nehoda sa stala krátko popoludní na frekventovanej štvorprúdovke na vjazde do Humenného. V oboch smeroch je tu 70-tka. Spolu s troma kamarátmi sa v aute viezol kovový šrot. Smerovali do zberne, dali smerovku doľava, no na to, že autá idúce oproti majú prednosť, zrejme zabudli. "Vodič osobného motorového vozidla nedal prednosť motocyklu idúcemu po hlavnej ceste," upresnila Jana Migaľová, hovorkyňa Polície Prešov.

Vinu si nikto nechce priznať

Za volantom sedel 36-ročný Matúš. Chybu si nepriznal a bol stále presvedčený o tom, motorkár mu mal dať prednosť. "Si nevšimol, že ja tam stojím. Ale ja som tam už stál. Videl, že tam stojím, mal spomaliť a on ešte pridal. Ta ja neviem, jak sa to stalo. Ja som už z toho...," povedal Matúš, vodič osobného auta.

"Neviem, načo im vodičáky dávajú. Ani písať to nevie, ani čítať a má to papiere od auta," hovoril po nehode rozčúlený brat motorkára Matej. 25-ročného motorkára Rada náraz vymrštil mimo cesty. "Pacient si sťažoval na bolesti hrudníka, driekovej časti chrbtice a ľavé rameno," poskytla vyjadrenie Jana Mračnová, zo záchranárskej skupiny ktorá na mieste nehody zasahovala.

V aute našli aj flašu od vína

V aute zberačov starého železa sa našla aj fľaša od lacného vína. Vinní sa necítili. Ak by však takúto chybu urobili v momente, keď by oproti išiel kamión, následky by pre nich mohli byť fatálne. Motorkár Rado síce išiel za priateľkou, no skončil v nemocnici. Ale ani železo naložené v aute nedorazilo do zberných surovín. Skončilo na korbe odťahovej služby.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

KR PZ Nitra/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy