Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Motorkár (54) sa zrazil s dodávkou, policajti sa mali prizerať!
Zdielať na

Motorkár (54) sa zrazil s dodávkou, policajti sa mali prizerať!

IVANKA PRI DUNAJI / Na križovatke pred nákupným centrom v Ivanke pri Dunaji havaroval ešte v stredu podvečer motorkár. Skončil s vážnymi zraneniami, náraz mu takmer amputoval nohu. Na neďalekom parkovisku sa v tom čase nachádzala policajná hliadka. Tá sa však mala nasledovnému dianiu len prizerať. Prvú pomoc poskytli podľa svedkov iní vodiči.

Pomáhať a chrániť...

"Pred Metrom nehoda ako prasa. Motorkár a dodávka. Ale hliadka stoji pohodlne na prázdnom parkovisku," hneval sa jeden z očitých svedkov. Ďalší dodáva, že ak už policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky nepomáhali ťažko zranenému, mali aspoň regulovať dopravu. Tesne po nehode dochádzalo na križovatke k vážnym kolíznym situáciám.

Potom už prišla profesionálna pomoc aj dopravní policajti z "nehodovky". Krátko po 18-tej hodine transportovali leteckí záchranári vodiča motorky vrtuľníkom do nemocnice. Motorkár na skútri smeroval od obce Ivanka pri Dunaji na Bratislavu. Vodič dodávky na svetelnej križovatke v protismere chcel odbočiť k nákupnému centru.

"Podľa doterajšieho šetrenia na mieste dopravnej nehody nedal 68-ročný vodič nákladného motorového vozidla Citroën Jumper na križovatke s vypnutou svetelnou signalizáciou prednosť motocyklistovi z Bratislavy," potvrdil bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Vodič dodávky sa nezranil

Dodávka motocyklistovi vošla do jazdnej dráhy, ten už sa zrejme stretu nedokázal vyhnúť. Vrazil čelne do boku dodávky. "Posádka vrtuľníka transportovala 54-ročného muža po prvotnom ošetrení s drvivým poranením dolnej končatiny do Univerzitnej nemocnice v Ružinove," potvrdil hovorca hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

68-ročný vodič dodávky sa pri nehode nezranil. Ani jeden alkohol nepil. Presné príčiny dopravnej nehody policajti vyšetrujú.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy