Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nečakaná kontrola obchodníkov: Ľuďom predávajú zhnité ovocie!
Zdielať na

Nečakaná kontrola obchodníkov: Ľuďom predávajú zhnité ovocie!

BRATISLAVA / Inšpektori z veterinárnej a potravinovej správy v Bratislave boli kontrolovať predaj ovocia a zeleniny. No a zistenia boli šokujúce. Na obidvoch náhodne vytypovaných predajných miestach pri ceste predávali staré a zhnité ovocie. V jednom prípade predajcovia tvrdili, že ovocie sami vypestovali. Nevedeli však povedať, kde sa tá záhrada presne nachádza. Takýmto predajcom hrozia pokuty od 300 až do 10 tisíc eur.

Ovocie nepochádzalo zo Slovenska

Ide o zeleninu a ovocie, ktorú si ľudia vypestovali vo vlastnej záhrade. Jeden predávajúci povedal, že všetko (okrem melónov) si vypestovali sami. "V Hrochovišti to pestujeme,"  hovorí predávajúci. 

"Oslovíme regionálnu veterinárnu správu a požiadame ju o informáciu, či eviduje takéto pestovanie," tvrdí riaditeľ regionálnej veterinárnej a potravinovej správy MVDr. Miloš Mašlej. Inšpektori však zistili, že hrozno bolo z Talianska a ani jahody nemôžu byť domáce. 

Hrozí tu pokuta až do výšky 10 000 eur

"Broskyne máte z Talianska, tu sú otlačené a chrastavé... To nevyhovuje, taký tovar predávať nemôžete," kontroluje tovar inšpektor. Na ďalšom predajnom mieste inšpektor zistil, že všetko, čo ponúkal predávajúci, bolo zo skladu.

To by bolo v poriadku, problém bol v kvalite tovaru. "Tieto broskyne sú v pokročilom štádiu hniloby," vysvetľuje inšpektor. Zo všetkého, čo predajcovia predávali, boli iba čerstvé melóny. Všetok ostatný tovar museli stiahnuť z predaja. "Hrozí tu pokuta od 300 do 10 000 eur," hovorí Mašlej.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy