Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Kedy zažívame vrchol kariéry?
Zdielať na

Kedy zažívame vrchol kariéry?

BRATISLAVA / Roky pribúdajú a vy máte pocit, že to najlepšie zamestnanie ešte len musí prísť? Alebo už rátate roky do dôchodku a na vrchol kariery už len spomínate? Prieskum odhalil, že najlepšie roky zažívame v 50ke. A týka sa to aj financií.

Najmenej peňazí máme po VŠ

Najmenej peňazí máme krátko po skončení školy. Keď si začíname hľadať prácu - teda v období asi 23 rokov nám na účte zostáva najmenej. "Ľudia v nižšom veku majú najnižší zostatok, asi 500 eur," tvrdí hovorkyňa banky Ľubomíra Chmelová.

Vladimír je na dôchodku. Keď začínal, tiež to nemal vždy jednoduché - najskôr bolo treba nájsť dobré miesto, potom zasa starostlivosť o deti. "Vrchol kariéry bol v štyridsiatke, vtedy som mal aj najviac peňazí," hovorí.

Ženy zaostávajú na materskej

Ženy stále zarábajú menej. V podobnom veku majú asi o 23 percent menej peňazí ako muži. "Prvý raz za mužmi v príjmoch zaostávajú počas materskej, keď nemajú príjem, potom v 35ke ich opäť dobiehajú," pokračuje Chmelová. Naše príjmy sa narjýchlejšie zvyšujú do 40ky. V tomto veku väčšina ľudí zažíva aj vrchol svojej kariéry.

Najviac peňazí majú muži okolo 50ky, na účte majú k dispozícii asi 4 000 eur. Ťažko však finančnú stabilitu dosiahnu ľudia, ktorí po dlhých odpracovaných rokoch zrazu dostanú výpoveď len pár rokov pred dôchodkom.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy