Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ladislav (54) zobral 100 eur od Zoltána (61). Potom ho zbalili kukláči
Zdielať na

Ladislav (54) zobral 100 eur od Zoltána (61). Potom ho zbalili kukláči

RIMAVSKÁ SOBOTA / Pred nákupným strediskom v Rimavskej Sobote zasahovali kukláči. Zadržali muža podozrivého z vydierania. Ten si mal niekoľko rokov pýtať peniaze od miestneho podnikateľa. Chytili ho po tom, ako od neho zobral 100 eur. Obvinený muž ale tvrdí, že podnikateľ mu len splácal dlh.

Muža priamo pri preberaní peňazí zadržali kukláči

Na parkovisku sa pred nákupným strediskom rozprávajú dvaja muži. Jeden z nich potom podá tomu druhému niekoľko bankoviek. Spolu 100 eur. Muž si ich prepočíta a strčí do vrecka. Potom sa ešte rozprávajú niekoľko sekúnd, keď zasiahnu kukláči. Zachytila to aj bezpečnostná kamera. "Muža priamo pri preberaní peňazí zadržali policajti Pohotovostného policajného útvaru z Banskej Bystrice," upresnila Petra Vašková, hovorkyňa polície Banská Bystrica.

Obidvoch mužov rýchly zákrok evidentne prekvapil. Podozrivého muža zložili policajti na zem, založili mu putá a odviezli na výsluch. "Vyšetrovateľ tohto muža obvinil zo zločinu vydierania, pričom podal návrh na jeho väzobné stíhanie," dodala Vašková.

Pod hrozbou násilia mal dlhodobo žiadať peniaze

Ide o 54-ročného Ladislava. Niekoľko rokov mal od 61-ročného podnikateľa Zoltána pýtať peniaze. Ten mu mal spolu odovzdať takmer 2700 eur. "Pravidelne od roku 2008 od tohto muža pod rôznymi vyhrážkami žiadal finančnú hotovosť," pokračuje policajná hovorkyňa.

Zoltánovi sa mal napríklad vyhrážať, že ho zbije, zakope, či unesie, alebo dokonca, že znásilní jeho dcéru. A on zo strachu odovzdával peniaze. Ten ale akékoľvek vyhrážky odmieta. Podnikateľ Zoltán mu vraj dlhoval peniaze.

Obvinený tvrdí že peniaze mu patria

"Ale to je vymyslené všetko? A prečo Vám dával peniaze? On? Veď on mne dlhuje. Ale ja nebudem vravieť, potom na súde to bude. Zatiaľ ďakujem," vyjadril sa nám k celej záležitosti aj obvinený Ladislav.

Sudca okresného súdu v Rimavskej Sobote návrh prokurátora neakceptoval. Rozhodol, že Ladislav bude stíhaný na slobode. "Sudca pre prípravné konanie dôvody pokračovacej väzby nahradil písomným sľubom obvineného a uložil mu obmedzenia spočívajúce v zákaze priblížiť sa k poškodenému a v zákaze vycestovať z republiky," poskytla vyjadrenie Silvia Svitková, hovorkyňa Krajského súdu Banská Bystrica. Sudca mu taktiež uložil dohľad probačného a mediačného úradníka.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy