Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Prípad utýranej Lucky (†5). Stále neobvinili žiadneho úradníka
Zdielať na

Prípad utýranej Lucky (†5). Stále neobvinili žiadneho úradníka

BRATISLAVA / V prípade na smrť utýranej Lucky, ktorej telíčko bratislavské polícia náhodne objavila v ružinovskom byte hrôzy, zatiaľ neobvinili žiadnu pracovníčku bratislavskej kurately. A to aj napriek tomu, že ústredie práce podalo podnet na podozrenie zo spáchania trestného činu práve v prostredí zodpovednej sociálky. Problémom je totiž objasniť, komu bol Luckin spis pridelený.

Vyšetrovateľka prípadu dodnes nemá od vedenia bratislavskej kurately dôležité informácie o tom, kedy a ktorá úradníčka sociálnej ochrany detí mala Luckin spis reálne pridelený. 

Spis koloval medzi viacerými ľuďmi

Jej spis mal kolovať medzi viacerými pracovníčkami a polícia doteraz nevie určiť osobu, ktorá mala v kľúčových chvíľach, keď dieťa žilo a trpelo, robiť zásadné rozhodnutia na ochranu dievčatka.

"Mám vedomosť od vyšetrovateľky, že v tejto trestnej veci zatiaľ nie je nikto obvinený, pretože ako mi je známe, zaslala niekoľko dožiadaní na úrad práce sociálnych vecí a rodiny na rôzne otázky. Pokiaľ viem, tak ešte odpoveď na ne nedostala. Zatiaľ prebieha stále vyšetrovanie, vo veci ešte nie je nikto obvinený," uviedla námestníčka Krajskej prokuratúry v Bratislave Iveta Kopčová.

Zodpovednosť na úradníkovi, ktorý rozdeľuje spisy

Podľa expertky na trestné právo, ak je problém v určení toho, komu bol úradnícky spis týraného dievčatka konkrétne pridelený a v ktorom čase, zodpovednosť je zrejme na úradníkovi, ktorý má v agende prideľovanie takýchto spisov.

"Ak nie je možné zistiť, kto konkrétne mal vtedy vykonávať určitý dohľad a sociálnu kontrolu, tak je potrebné skúmať, kto prideľuje konkrétne spisy a kto je zodpovedný za to ako sa to rozdeľuje a má rozdeľovať," uviedla expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy