Jasno
12°
Bratislava
Žena chová na dvore sto psov, susedia sú zúfalí
Zdielať na

Žena chová na dvore sto psov, susedia sú zúfalí

BRATISLAVA / V Čunove si už celé roky nevedia poradiť s vášnivou chovateľkou psov. Pred tromi rokmi mala doma viac ako 200 psov, tie skončili v útulku. Žena mala putovať na 16 mesiacov do väzenia. Dostala však amnestiu a problémy sa začali odznova...

Neznesiteľný zápach

Žena chová momentálne v dome a na dvore sto psov. "Je to strašný smrad a na dvore sa nedá vydržať," hovorí Denisa Kuniková, suseda chovateľky.

Pred tromi rokmi pani Mária mala vyše dvesto psov. Psy boli choré, bez srsti a zobrala jej ich Sloboda zvierat. "Z Čunova sme ich vozili desať hodín na dvoch autách," uviedla Romana Březinová, inšpektorka Slobody zvierat.

Mária bola odsúdená za týranie psov na 16 mesiacov nepodmienečne.  Ako sme sa dozvedeli, nakoniec do väzenia nemusela ísť. "Je to nehorázne, že takýchto ľudí amnestujú," hovorí suseda. "

Aj napriek zákazu, chovala 65 psov

V októbri minulého roku boli v dome policajti s veterinármi a zistili, že chovala vtedy 65 psov napriek tomu, že to má súdom na 5 rokov zakázané. "Poverený príslušník policajného zboru predložil prokurátorovi spis spolu s návrhom obžaloby na obvinenú Máriu R. pre trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia," uviedla policajná hovorkyňa Katarína Považanová.

"Keby sa u nás stalo to, čo v Devinskej Novej Vsi, tak sa ľudia nemôžu čudovať lebo žiť vedľa takého to človeka je katastrofa,"
uviedla starostka mestskej časti Čunovo Gabriela Ferenčáková. "Žijeme tu s týmto problémom, od roku 2001," hovorí sused psieho dvora Roman Kunik. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy