Oblačno
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Zúbožené a hladné psíky. Podľa veterinára je všetko v poriadku!
Zdielať na

Zúbožené a hladné psíky. Podľa veterinára je všetko v poriadku!

Je to možné? Ľuďom z košického útulku sa naskytol strašný pohľad, keď pri jednej z chatiek našli v hroznom stave desiatky čistokrvných psíkov. Niektoré boli kotné, slepé, jeden psík nevedel chodiť, no všetky boli vyhladované, zanedbané a premrznuté. Veterinár psíkov videl, dôkladnú prehliadku však nespravil. A vraj je všetko v poriadku!

Vyhladované, zúbožené, slepé...

20 psíkov je v hroznom stave. Takmer všetky sú čistokrvné. Majitelia držia na pozemku kavalierov, no nájdete tu aj maltézskych psov a yorkshirských teriérov. "Tie psy nevedia chodiť. Sú vychudnuté úplne, sú tu kotné fenky, jedna nemá očko, jedna nevie chodiť, má nôžky handicapované. Sú slepé, úplne bez výživy," komentovala stav psov pracovníčka útulku Katka.

Podali trestné oznámenie

Ľuďom z košického útulku osud psov nebol ľahostajný a tak začali konať. Boli dokonca pripravení postarať sa o nich a vziať ich so sebou. Podnet na prešetrenie veci podali aj na regionálnu veterinárnu a potravinovú správu. "Tie zvieratá potrebujú rýchlu a akútnu lekársku pomoc," povedala aj riaditeľka útulku Romana Šerfelová. Podozrenie z týrania oznámili aj na polícii a podali trestné oznámenie.

Vyšetrovatelia okamžite konali a kontaktovali majiteľku psov. Tá akékoľvek týranie odmieta. Vraj sa o zvieratá dobre stará- A popiera, že by s nimi obchodovala, vraj ich našla na ulici. "Viete, ja už som taká osoba, že všetko pozbieram. Takže ich mám tam, ale zatiaľ sú zdravé a živé," povedala majiteľka cez telefón.

Podľa veterinára sú psy v poriadku

Prekvapenie však ľuďom z útulku prichystal veterinár. Ten psov videl, ale nespravil dôkladnú prehliadku. A napokon podozrenie z týrania či zanedbania vyvrátil. Odmietol však s reportérkou Janet Rákošovou rozprávať. Stanovisko vraj bude k dispozícii o týždeň.

Vyjadrenie veterinára zrejme dá stopku aj ďalšiemu vyšetrovaniu zo strany polície a tak psy pravdepodobne zostanú v starostlivosti terajších majiteľov. Tí po odchode policajtov tvrdili, že najskôr premýšľali nad tým, že niektorých dajú do útulku, no teraz názor zmenili. Majiteľka dokonca povedala, že  je to pre ňu satisfakcia a psov si určite ponechá.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy