Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
V opustenom dome našli päť brutálne ubitých psíkov
Zdielať na

V opustenom dome našli päť brutálne ubitých psíkov

Bývalí nájomníci domov na okraji majera pri Dubníku, v okrese Nové Zámky, sa museli vysťahovať. Svoje psy tam však nechali napospas osudu. Keď ich tamojší obyvatelia po čase upozornili na to, aby si pre ne prišli, ktosi ich brutálne usmrtil.

Vzali si všetko, okrem psov

Vo dvoch domoch patriacich cirkvi žilo 12 rodín, približne 80 ľudí. Pred mesiacom sa museli vysťahovať, pre narušenú statiku budú domy búrať. Väčšinu zariadenia si vzali zo sebou, na verných psov, ktorí ich predtým sprevádzali na každom kroku, si ani nespomenuli. "Oni už chodili po majeri, viete, všade kade tie psíčky, ja som chodila ich potom kŕmiť," opisuje žena, ktorá sa o ne starala. 

Pred časom sa bývalí obyvatelia ešte vrátili pre zabudnuté veci, psíkov si však zo sebou nevzali. "Sľúbili mi, že zoberú, potom som myslela, že hádam už neni sa tu a pritom boli, ale takto...," dodáva ďalej Mária. "Keď som to cez deň uvidel, mne zostalo zle, ja som nevedel, či mám plakať, alebo čo mám robiť," tvrdí Peter, ktorý našiel psov. Psy boli dobité mimoriadne krutým spôsobom, svedčia o tom krvavé stopy na stenách. Na odľahlý majer prakticky cudzí ľudia nechodia, zvieratá usmrtené palicou, boli zrejme niekomu na obtiaž.  

Radšej ich mali dať do útulku

"Toto zviera nespraví, oni sa nepozabíjajú tým štýlom, že budete mať vystreknutú krv až po strop, a ak sa už chcú tých zvieratiek zbaviť, nech ich dajú do útulku," dodáva Peter. "Podáme trestné oznámenie, robíme nápravné opatrenia, aby v krátkom čase tie uhynuté zvieratá boli odtiaľ odstránené," tvrdí starosta Dubníka Jozef Ostrodický.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy