Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Strach na sídlisku v Tvrdošíne. Túlavé psy v okolí
Zdielať na

Strach na sídlisku v Tvrdošíne. Túlavé psy v okolí

Za divokými psami nemusíme chodiť do Ameriky. Do istej miery podobný problém majú aj v Tvrdošíne. Po sídlisku tam behá zdivená svorka psov. Dnes traja psi pohrýzli pár metrov od panelákov srnku, jej ranenému mláďaťu sa podarilo utiecť do lesa. Je však otázne, či prežije. Domáci aj poľovníci sú presvedčení, že svorka patrí človeku, ktorý býva neďaleko sídliska.

Psi zaútočili na srnky

Na dve srnky útočili traja psi, bránka bola zatvorená a srnky nemali, kde ujsť. So svojím mláďaťom si chcela pochutiť na jablkách v areáli záhradkárov. Vošli cez dieru v plote, avšak cez tú istú dieru vošla aj zdivočelá svorka psov. Obyvatelia sa boja, že psi môžu začať útočiť aj na človeka.

Obyvatelia v strachu

Keď k plotu dobehli obyvatelia sídliska, psi utiekli, takisto aj ranené srnčiatko. Srnka by mala byť zranená, poľovníci ju teraz hľadajú. Zlé skúsenosti s týmito psami majú aj deti, ktoré sa hrávajú von. "To sú psy túlavé, gazda je psychicky labilný, nestará sa o ne, behajú po sídlisku," hovoria obyvatelia sídliska.

Zasiahnuť chcú poľovníci

Chceli sme sa dostať k domu, kde by mal bývať majiteľ psov, no po ulici neďaleko domu sa pohybovali psy bez dozoru. Poľovníci chcú však situáciu vyriešiť. "Musíme nejako proti tomu zasiahnuť, porozprávať sa s majiteľom a prípadne utratiť ich, keď sa majiteľ nevie o ne postarať," povedal poľovný hospodár Peter Iskra.

ISIFA/ilustračné

Najčítanejšie správy