Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Odvolaný arcibiskup Bezák ponuku na zabezpečenie neprijal
Zdielať na

Odvolaný arcibiskup Bezák ponuku na zabezpečenie neprijal

BRATISLAVA / Odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák neprijal ponuku Konferencie biskupov Slovenska (KBS) na jeho materiálne zabezpečenie. Ako povedal sekretár KBS Anton Ziolkovský, s Bezákom sa stretol generálny sekretár biskupskej konferencie Marián Chovanec, ktorý mu tlmočil ponuku biskupov.

Bezák ponuku neprijal

"Arcibiskup Bezák neprijal ponuku KBS. Ponuka biskupov je však stále platná," povedal Ziolkovský. KBS chcela v spolupráci s Trnavskou arcidiecézou riešiť materiálne zabezpečenie odvolaného arcibiskupa Róberta Bezáka. Bezák totiž príde k 1. augustu o miesto výpomocného duchovného v Radvani a teoreticky by mohol skončiť aj na úrade práce.

"KBS rozhodla, že materiálne zabezpečenie Róberta Bezáka je dôležitou úlohou pre KBS v spolupráci s Trnavskou arcidiecézou. Je rozhodnuté, že toto materiálne zabezpečenie bude uskutočnené,“ povedal začiatkom júla predseda KBS Stanislav Zvolenský.

Bezák zatiaľ nemá vyjasnenú svoju budúcnosť. Pôsobiť by mohol v talianskom Busollengu neďaleko Verony v kláštore rehole redemptoristov, ktorej je členom. Redemptoristi tam spravujú Sanktuárium Márie ustavičnej pomoci.

Ohlásil odchod zo Slovenska

Odvolaný arcibiskup Róbert Bezák sa stal prekvapením druhého dňa multižánrového festivalu Pohoda, ktorý sa konal uplynulý víkend. Bezák vo svojej takmer hodinovej diskusii predstúpil pred zaplnený stan Europa, kde rozprával o tom, čo prežil za posledné dva roky. VIAC TU. 

Svoju budúcnosť však Bezák so Slovenskom nespája. Na pódiu priznal, že uvažuje o odchode do zahraničia. Kam presne, nekonkretizoval, najradšej by ostal niekde v Európe. Pozrite si reportáž Dáriusa Haraksina. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy