Jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Bučkovci majú problém! Vyrúbali stromy v chránenej oblasti
Zdielať na

Bučkovci majú problém! Vyrúbali stromy v chránenej oblasti

SIHLA / Rodina Bučkovcov zo Sihly má o niekoľko problémov viac. Farmárku Anku polícia obvinila z nelegálneho výrubu stromov v chránenej oblasti a z výtržníctva. Spolu so synom mali napadnúť člena lesnej stráže. Toho vraj útla žena cez otvorené okno auta udrela do ľavej sánky. Rodina z Horehronia si však o obvineniach myslí svoje.

Lesný strážca privolal políciu

Predmetné pozemky mala mať rodina Bučkovcov v prenájme, no na oficiálnu zmluvu od Slovenského pozemkového fondu čakajú dodnes. Aby tu mohli pásť kravy, časť vyklčovali. Lesný strážca však na nich zavolal políciu.

"Ak vedeli, že sa to nemá, mali povedať. Pán Iľčík prišiel a doslova povedal, že čistiť môžeme ale nie páliť," bráni sa pani Anka.Vyrúbať mali takmer 500 stromov v chránenej krajinnej oblasti.

"Spoločenská hodnota vyrúbaných drevín bola vypočítaná na 131 364, 13 eur," hovorí riaditeľka správy CHKO Poľana Vladimíra Fabriciusová.

Pani Anka: Ľudia nám závidia

Potýčka s lesným strážcom sa však neskončila dobre, syn pani Bučkovej Tomáš totiž pri sebe nemal povolenie na vjazd auta do chránenej oblasti. Podľa polície mali zaznieť vyhrážky, nadávky a farmárka ho mala dokonca ja udrieť.

"Vyšetrovateľ ženu obvinil z prečinu výtržníctva, nakoľko cez otvorené okno auta udrela päsťou člena lesnej stráže do tváre, čím mu spôsobila ľahké zranenia," doplnila Faltániová. Anka Bučková to ale odmieta. Tvrdí, že za všetkým je ľudská závisť. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy