Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Slovensku hrozia prívalové dažde a lokálne búrky
Zdielať na

Slovensku hrozia prívalové dažde a lokálne búrky

SLOVENSKO / Po horúcich dňoch prišla zmena. Slovenskom sa už včera prehnali silné búrky. V ranných hodinách zasiahli západné Slovensko a postupovali smerom na východ. Situácia by mala byť podobná aj dnes.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Kým v obci Heľpa sa včera po údere blesku rozhorel veľký požiar, v Sabinove vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity. Zemplínom sa zase prehnala okrem dažďa aj ľadová smršť. 

Krúpy s veľkosťou pingpongových loptičiek padali v Trebišove a okolí. V priebehu niekoľkých minút pokryli chodníky a záhrady.

Na víkend si pribaľte pršiplášte

Zo severozápadu preniká na naše územie od štvrtka studený front. "Tento front priniesol aj prehánky a miestami búrky,"  informuje meteorologička Miriam Jarošová. To sa odrazí aj na poklese teploty. Vo štvrtok teplomer ukazoval najvyššiu dennú teplotu 26 stupňov Celzia. Podobný scenár čaká naše územie aj v piatok. Viac zrážok spadne na východe a severe krajiny. 

Kto sa chystá na víkend do hôr, pripravte sa na 18°C. 21-26 stupňov hlási SHMÚ v ostatných kútoch Slovenska. Cez víkend si zabaľte aj dáždniky či pršiplášte, môžu vás prekvapiť prehánky. "Najmä na severe a východe budú zrážky intenzívnejšie," dodáva Jarošová. VIAC TU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články