Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Starostu Hucína zbalili kukláči, takto ho odvádzali...
Zdielať na

Starostu Hucína zbalili kukláči, takto ho odvádzali...

HUCÍN / Rušné dni prežíva starosta obce Hucín v revúckom okrese. Ešte v utorok zo zaplavenej osady pomáhal evakuovať viac ako 20 ľudí, v stredu ráno ho už priamo na obecnom úrade zbalili kukláči. Jeho rodina sa k zadržaniu vyjadrovať nechcela, takisto zatiaľ mlčí aj polícia. Starosta si po celý čas spútané ruky ukrýval pod bundou a na otázky nereagoval.

Obvinený nikdy v minulosti nebol

Do budovy obecného úradu mali policajti vtrhnúť hneď ráno. Čo sa deje, netušili ani pracovníčky. Kukláči okrem starostu zbalili aj hlavného kontrolóra.

Podľa našich informácii bolo na starostu už v minulosti podaných niekoľko trestných oznámení, údajne však nikdy obvinený nebol. "Stále na neho niečo vymýšľali, ale nič mu nedokázali," hovorí obyvateľ obce.

Tentoraz ale starostu zadržali kukláči priamo v kancelárii obecného úradu. V utorok ešte starosta pomáhal evakuovať ľudí zo zaplavených domov, v stredu už spútaný nastupoval do policajného auta.

Názory obyvateľov sa rozchádzajú

Policajti mali zadržať aj hlavného obecného kontrolóra, údajne ako svedka. Ľudia sa v obci akoby rozdelili, Rómovia starostu bránia, nerómovia sú zasa rovnako presvedčení o svojej pravde.

Prípad už prevzal vyšetrovateľ, informácie o tom, prečo bol starosta zadržaný zatiaľ polícia neposkytla. "Vzhľadom na momentálne prebiehajúce procesné úkony, nie je v tejto chvíli možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," potvrdila hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Čo bude so starostom obce ďalej a či sa na obecný úrad ešte ako starosta vráti, sa ukáže až po ukončení policajného vyšetrovania.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy