Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Milan (51) ponúkol Pavlovi (†43) pálenku. Ten to neprežil
Zdielať na

Milan (51) ponúkol Pavlovi (†43) pálenku. Ten to neprežil

ČABINY / 43-ročný Pavol z obce Čabiny na severovýchode Slovenska zomrel na otravu metanolom. Čímsi, čo pripomínalo pálenku, ho ponúkol jeho najlepší kamarát. No kým ten je v absolútnom poriadku, Pavol začal mať problémy s dýchaním, neskôr odpadával a po pár hodinách zomrel.

Alkohol našiel, ponúkol aj kamaráta

Fľašu našiel najlepší kamarát nebohého Pavla, 51-ročný Milan. Muž nám povedal, že o podozrivej pálenke vedel už tri mesiace, no až teraz nabral odvahu, aby z nej ochutnal. "To bola fľaša dvojlitrová, fľaša z koly. Mne to pripadalo jak pálenka, ale čo to naozaj bolo...," povedal Milan, kamarát nebohého.

Milan sa teda napil. Tvrdí, že chvíľu počkal, či mu nepríde zle, no všetko bolo v poriadku, tak ponúkol aj Pavla. Dokopy vypili necelý liter. Pavol to však dobre neznášal. Na druhý deň mal mať problémy s dýchaním, potom začal odpadávať. Previezli ho preto do nemocnice, kde po pár hodinách zomrel.

Stále sa nevie, čo presne vypili

"Laboratórne vyšetrenie potvrdili otravu metanolom, ktorý spôsobil rozvrat vnútorného prostredia a ten následne zlyhanie srdcovo-cievneho systému," povedal MUDr. Sergej Suško, primár Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny Nemocnice A. Leňa v Humennom. Zvyšok látky vo fľaši bol zaslaný na toxikologickú expertízu. Až výsledky povedia, čo presne muži vypili.

Čo sa naozaj stalo?

Záhadou však stále zostáva, že aj keď si dali približne rovnaké množstvo, Pavol zomrel, no na Milanovi to žiadne následky nezanechalo. Milan sa nám priznal, že situáciu nezvláda. Na jednej strane mu je ťažko za nebohým kamarátom, na druhej strane sa bojí toho, aby neskončil v base. Pálenku totiž Pavlovi ponúkol práve on. Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy