Skoro jasno
16°
Bratislava
Roland
9.5.2024
V Stropkove sa zrútil murovaný pútač, zabil Klaudiu (†11)
Zdielať na

V Stropkove sa zrútil murovaný pútač, zabil Klaudiu (†11)

STROKOV / Obrovské nešťastie sa stalo v sobotu poobede v Stropkove. Všetko malo zapríčiniť búrka, ktorá sa obcou prehnala. V snahe skryť sa pred ničivým živlom zomrelo pod prístreškom 11-ročné dievčatko.

Dievčatká sa búrky báli

Ako potvrdila pre noviny.sk prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, nešťastie sa odohralo okolo 17-tej hodiny na príjazdovej ceste k hotelu Ondava. Práve v tom čase vyčíňala v Stropkove búrka, ktorú sprevádzal silný vietor.

Dve dievčatká, jedno 11 a druhé 12-ročné, sa snažili ukryť v prístrešku. Ten však pod vplyvom vetra na ne spadol. Jedenásťročné dievča to neprežilo, druhé previezli na pozorovanie do nemocnice.

Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. "Príčiny nešťastia sú v štádiu šetrenia," doplnila Migaľová.

Hasiči mali plné ruky práce

Hasiči popoludní zasahovali vo viacerých regiónoch východného Slovenska. Spadnuté stromy po búrke odstraňovali v okresoch Sabinov, Prešov, Stropkov, Medzilaborce a Humenné. Najviac zásahov v súvislosti so stromami evidovali v okolí vodnej nádrže Domaša.

Podľa operačného dôstojníka v Hanušovciach nad Topľou, Humennom a Prešove poškodili spadnuté stromy a konáre osobné autá. V okrese Vranov nad Topľou zasa na dvoch miestach poškodili elektrické vedenie.

Hasiči okrem toho pomáhali na viacerých miestach čerpať vodu z rodinných domov. Išlo na príklad o Šarišské Dravce, Holčíkovce a voda sa dostala aj do priestorov zimného štadióna vo Svidníku.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy