Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
100 rozzúrených osadníkov zaútočilo na policajtov!
Zdielať na

100 rozzúrených osadníkov zaútočilo na policajtov!

KROMPACHY / Krompašskí policajti včera riešili prípad detí, ktoré poškodzovali cudzí majetok. Táto banalita nabrala extrémne obrátky, keď policajti prišli do osady. Na policajnú hliadku sa vrhlo asi 100 rozzúrených osadníkov.

Majiteľ deti vyhnal z pozemku, vrátili sa páchať škodu

Celý incident začal tým, že deti osadníkov prišli ku susedom robiť neporiadok. Tu zničili strom a to aj napriek tomu, že majiteľ im dovolil pozbierať plody zo zeme. Približne 5 ročným deťom to však nestačilo. "Tu všetko, plot, všetko tu je rozbité. Nemôže tu človek nič. Trikrát alebo štyrikrát som ich vyhnal a znovu sa vrátili," opisuje udalosti poškodený Štefan.

Keďže si s nimi nevedeli dať rady, zavolal policajtov. Chlapi vandalov v predškolskom veku pochytali a odviezli k rodičom. V osade to začalo vrieť. Jeden z otcov, 25 ročný Július chcel svojho syna z policajného auta vziať, čo mu pochopiteľne nedovolili. "Približne 100 členná skupina miestnych obyvateľov začala policajtom vulgárne nadávať a vyzývať ich k bitke," upresnil Alexander Szabó, hovorca Policajného zboru Košice.

Lopatou na policajné vozidlo, mal vypité

Došlo aj k strkaniciam, keďže Július dvakrát udrel policajta do hrude. Potom auto obklopili osadníci. "Z rozhorčeného davu opätovne vybehol podozrivý a s lopatou v rukách sa rozbehol oproti policajnému vozidlu," dodal Szabó.

"Bol opitý, chcel si ísť chlapca zobrať z auta," povedala matka obvineného Elvíra Dirová. No namiesto toho čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa. Podarilo sa nám zistiť, že pri roztržke padli na stranu policajtov aj vyhrážky v zmysle "uvidíš, čo ti urobíme".  Obvinenému Júliusovi hrozí 5 ročné väzenie.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy