Jasno
13°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dovolenka s autom? Tankujte radšej v blízkom okolí
Zdielať na

Dovolenka s autom? Tankujte radšej v blízkom okolí

BRATISLAVA / Nafukovačka, opaľovací krém, letné handry, plutvy... Táto výbava patrí jednoznačne k letnej dovolenke. U mnohých Slovákov začínajú zapĺňať kufre, ktoré potom zaplnia kufre áut. Veľa z nás totiž dáva stále prednosť odviezť sa na dovolenku práve autom. Pozreli sme sa preto, v ktorých krajinách natankujete lacnejšie a naopak, kde najdrahšie.

Tankujme v blízkom okolí

Vonku to tak síce nevyzerá, ale mnoho Slovákov si už teraz balí kufre na vysnívanú dovolenku. V piatok nasadnú do áut a rýchlo preč z tohto momentálne až jesenného počasia! Najčastejšie smerujeme za morom a oddychom do Chorvátska, kde sa tankovania tento rok báť nemusíme.

Celkovo v okolitých krajinách je pre Slováka skôr radosť tankovať ako naopak. Priplatíme si viac len v Taliansku a to výrazne! "Taliansko, Francúzsko, Nemecko - tam motorista natankuje zvyčajne drahšie," upozorňuje Tomáš Novotný z portálu Natankuj.sk.

Mýto a diaľničné známky

Nepotešia vás už klasicky diaľničné poplatky. Kým v Česku, Rakúsku, Maďarsku sú podobné ako u nás (od 8,30 do 12 eur), v Taliansku a Chorvátsku si na vás zgustnú v podobe mýta, ktoré sa môže vyšplhať až do niekoľkých desiatok eur. Dobrou správou je, že ceny pohonných hmôt by sa najbližšie dni nemali zdvíhať.

Kam príde Slovák autom, nemajú problém prísť ani mraky a zlé počasie, takže ak ste sa práve na dovolenku vybrali, mali ste radšej ešte týždeň počkať. No nemajte strach, po víkende sa to bude zlepšovať. Otázka ale je, čo teplota vody. "Voda medzi Talianskom a Chorvátskom má medzi 23 až 25°C. Podľa toho, či ste na juhu alebo severe," povedala meteorologička Miriam Jarošová.

Téme sa ďalej venuje reportér Richard Juriš. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy