Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nové menu pre školské jedálne? Cestoviny s lososom
Zdielať na

Nové menu pre školské jedálne? Cestoviny s lososom

BRATISLAVA / Ministerstvo školstva pripravuje nový jedálniček pre školské jedálne. Ide o približne 70 nových receptúr, ktoré majú podľa ministerstva kuchárky variť deťom a deti konzumovať. Ide o napríklad českú či taliansku kuchyňu. Sú však tieto jedlá kuchárky pripraviť?

Pestré slovenské, české, talianske jedlá

Po snahách odstrániť z jedálnička deti jedlá z automatu prichádza nová túžba rezortu. Nové menu v školských jedálňach má jednoducho pre deti a ich rodičov zatraktívniť školské jedálne po celom Slovensku. Stravovanie v školách by tak mohlo vyzerať príťažlivejšie a byť pre deti nielen rozmanitejšie, ale aj zdravšie.

Zohľadňuje napríklad aj regionálne zvyklosti, cirkevné sviatky a výživové trendy pre športovcov. Ministerstvo sa zameriava aj na posilnenie tradičnej slovenskej kuchyne. Okrem nej však pripravilo aj zoznam jedál českej, talianskej a ďalšej kuchyne.

Čo na to kuchárky?

Deti by sa tak mohli tešiť aj na cestoviny s lososovou omáčkou, talianske zemiakové knedličky s brokolicou, kuracie stehná s peperonátou. Variť by sa malo najmä a predovšetkým z potravín, ktoré pochádzajú zo Slovenska.

Nový jedálniček by podľa plánu ministerstva mal prísť do kuchýň od budúceho roka. Teraz však ostáva rezortu ešte jedna dôležitá úloha. Zistiť, či sú naše kuchárky schopné a ochotné tieto jedlá pripravovať a variť.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy