Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Meranie pipíkov v Ústavnoprávnom výbore
Zdielať na

Meranie pipíkov v Ústavnoprávnom výbore

BRATISLAVA / Počas pondelkového rokovania Ústavnoprávneho výboru to miestami vyzeralo ako v divadelnej sále. Toľko hereckých výkonov nový kandidát na post generálneho prokurátora ešte zrejme nevidel. Volá sa Jaromír Čižnár a všetkým sa pokúšal vysvetliť, prečo chce tento úrad.

Politici si merajú pipíkov

"Politici, ktorí tu 20 rokov mašírujú z jednej funkcie do druhej, tak si ďalej merajú pipíkov a z vysoka s**ú na národ, dámy prepáčia," hovorí poslanec NR SR Radoslav Procházka. Nielen o centimetroch sa diskutovalo za dverami Ústavnoprávneho výboru.

Na stoličku vypočúvaného sa posadil ten, kto inokedy dáva otázky. Šéf bratislavskej krajskej prokuratúry. JUDr. Jaromír Čižnár. Najnovší kandidát na post šéfa prokuratúry. Ešte pred utorňajším rozhodovaním o jeho kariére sa dnes posadil pred nabudených poslancov. Tí nedarovali nič nie len jemu, ale ani sebe.

Voliť sa bude v utorok

Opozičný poslanec Prochádzka už avizoval, že Čižnára na generálneho prokurátora podporí. Má však podmienku. Čižnár sa vzdá funkcie, keď Ústavný súd potvrdí porušenie práv neúspešného kandidáta Jozefa Čentéša. Procházkovi sa Čižnárov sľub podarilo vybojovať. Spokojný však nebol.

"Ak ústavný súd povie, že mojou účasťou na tejto voľbe, alebo následnom menovaní boli porušené práva pána Čentéša, ja odstúpim," hovorí Čižnár.

O tom, kto si sadne či si Jaromír Čižnár sadne do kresla generálneho prokurátora rozhodnú poslanci s najväčšou pravdepodobnosťou už v utorok. Potom to už bude iba na prezidentovi, či už tentoraz o zvolenom kandidátovi nezapochybuje.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy