Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nešťastná grilovačka. Muž (†59) sa zrútil zo skaly
Zdielať na

Nešťastná grilovačka. Muž (†59) sa zrútil zo skaly

ZVOLEN / Tragédiou sa vo Zvolene skončila nedeľná opekačka. V kopcoch nad mestom zahynul 59 ročný muž. Aj s rybárskou stoličkou, na ktorej sedel, sa zrútil z vysokej skaly.

Prevrátila sa pod ním vraj stolička

59 ročný Zvolenčan bol v lese na výlete aj so svojou manželkou. V strmých skalách v časti nazývanej Poštárka, si chcela dvojica rozložiť oheň a opekať. Nešťastie sa malo stať v momente, keď sa pod mužom údajne prevrátila rybárska stolička. "Muž sa mal pravdepodobne pošmyknúť so stoličkou a spadol z niekoľko metrovej výšky," poskytla vyjadrenie Petra Vašková, hovorkyňa Policajného zboru Banská Bystrica.

Jeho manželka celé nešťastie videla. Za mužom sa po strmých skalách dostať nevedela. Volala hasičov a bežala im oproti. V hustom lese sa však sama stratila. Pre hasičov bol zásah mimoriadne náročný.

Pád nemal šancu prežiť

"Po prvých problémoch s hľadaním a identifikovaním miesta udalosti, sa nám nakoniec podarilo muža nájsť. Bohužiaľ zranenia ktoré mal, boli nezlučiteľné so životom," povedal Miroslav Paučo, z Hasičského a záchranného zboru Zvolen.

Pád z 10 metrovej výšky nemal 59 ročný muž šancu prežiť. Utrpel smrteľné zranenia hlavy. Jeho bezvládne telo museli na strmý kopec vyniesť hasiči. Na mieste bol aj obhliadajúci lekár. Okolnosti nešťastnej grilovačky budú predmetom ďalšieho vyšetrovania. "V súvislosti s touto udalosťou bude pravdepodobne začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala Petra Vašková.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy