Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Podvody Slovákov. Škoda pre EÚ za 4 milióny eur
Zdielať na

Podvody Slovákov. Škoda pre EÚ za 4 milióny eur

BRATISLAVA / Policajná razia na politické špičky v Českej republike múti vody aj u nás. Veľké aféry sa na Slovensku ale prevalia iba na nižšej úrovni politiky. Pozrime sa teraz spolu na to, ako pokračuje vyšetrovanie posledného prípadu.

Vlani v máji zarezonovala kauza nitrianskeho VÚC, keď polícia pri razii priamo v úrade zadržala troch ľudí. Išlo o vicežupana Vladislava Boríka, riaditeľa úradu Petra Nagya a šéfku oddelenia verejného obstarávania.

Vo väzbe iba jeden

Polícia na prípade pracovala od roku 2010, keď dostala avízo o nekalých praktikách samosprávy. Napokon obvinila sedem ľudí pre machinácie pri verejnom obstarávaní. Aj keď obávala toho, že zadržaní môžu ovplyvňovať priebeh vyšetrovania, vo väzbe napokon skončil len podnikateľ, ktorý mal pri tendroch hrať podstatnú úlohu.

65 obvinených za eurodotácie

Polícia v súčasnosti kauzu naďalej vyšetruje. Žiadne ďalšie osoby vraj obvinené neboli. Nám sa podarilo zistiť, že Národná kriminálna agentúra pracuje aj na ďalších závažných prípadoch. Okrem machinácií pri verejnom obstarávaní spôsobujú obrovské škody aj podvody s eurodotáciami. Vlani polícia obvinila 65 ľudí pre poškodzovanie finančných zájmov európskych spoločenstiev. Škodu, ktorú mali páchatelia svojím konaním spôsobiť, vyčíslili na takmer 4 milióny eur.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Peniaze_eurá_bankovky_mince

isifa.com

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy