Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Podvod za miliardu eur! Nemec to skúšal na našu banku
Zdielať na
Krimi

Podvod za miliardu eur! Nemec to skúšal na našu banku

BRATISLAVA / O neuveriteľnú miliardu eur chcel oklamať jednu z bánk v Bratislave nemecký občan Štefan. V pobočke predložil sfalšované papiere o transakcii, v banke mu však na podvod došli.

Obvinený Štefan na Slovensku konal v mene dvoch obchodných spoločností. Pokúsil sa oklamať pracovníkov jednej z bratislavských bánk. "Obvinený prišiel do banky s tým, že chcel, aby mu banka pripísala na účet jednu miliardu eur," informuje hovorkyňa PPZ SR Andrea Dobiášová.

Možno, keby bol skromnejší...

V pobočke predložil falošnú swiftovú správu o platbe a falšovaný list Národnej banky Slovenska o tom, že operácia nie je riziková. Andrea Dobiášová: "Z týchto peňazí chcel potom časť previesť na účty v Slovenskej republike a účty v zahraničí." A to konkrétne na 12 účtov v našej krajine a 7 účtov v rôznych krajinách ako v Nemecku, Holandsku, Rakúsku, Turecku, Lotyšsku alebo v Thajsku.

Hrozí mu 15 rokov za mrežami

Na tieto účty plánoval previesť takmer trištvrte miliardy eur. Policajti ho zadržali priamo pri čine v banke. Pracovníci pobočky na tento možný podvod políciu upozornili, príslušníci NAKA do 22 dní muža odhalili. Hovorkyňa PPZ SR Andrea Dobiášová: "Vďaka promptnej spolupráci medzi bankou a Národnou kriminálnou agentúrou sa podarilo túto osobu včas zadržať a obviniť." Vyšetrovateľ obvinil Štefana z podvodu v štádiu pokusu, ak mu vinu preukážu, hrozí mu až 15-ročné väzenie.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Banka_tlačivá_prevody

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy