Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Súd s pánom Zemplína alebo ako to bolo s lykožrútmi
Zdielať na

Súd s pánom Zemplína alebo ako to bolo s lykožrútmi

Na špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici dnes pokračovalo pojednávanie s Mikulášom Varehom. Samozvaný pán Zemplína čelí obžalobe z krátenia daní. Na fiktívnych obchodoch mal štát obrať o desiatky miliónov eur.

Súd s veľkopodnikateľom zo Zemplína sa chýli ku koncu, okrem samotného Varehu vypovedali už aj jeho zamestnanci, či obchodní partneri.

Legendárna veta má trhliny

Dnes prišli na rad odborníci a znalci, ktorí mali dokázať, či boli Varehove obchody s lykožrútmi aj uskutočniteľné. Pomaly legendárna veta o tom, že lykožrúty sú výborným zdrojom proteínov pre bažanty a sú tak vhodným krmivom, má po dnešku vážne trhliny. Varehove tvrdenie totiž ani jeden z odborníkov nepotvrdil. Rovnako tak nepotvrdili ani jeho obchody s euroočkami.

Je to vraj nereálne

Podľa obžaloby mal fiktívne predať viac než 55 miliónov euroočiek. Podľa znalca je to nereálne, na Slovensku sa s takýmito množstvami ani neobchoduje. Firmy nakupujú ročne najviac tak 20 tisíc euroočiek a nie milióny. Vareha skončil na lavici obžalovaných pre daňové podvody a hrozí mu 12 až 16-ročné väzenie. Ukončenie viac ako polročného procesu a vynesenie verdiktu sa očakáva v máji.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Mikuláš_Vareha_súd

isifa.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy